Zimski sportovi

Salzburg prejak za Medvjede, Austrijanci zasluženo slavili u Ledenoj

Branimir Korać • subota, 03.11.2018.
Salzburg prejak za Medvjede, Austrijanci zasluženo slavili u Ledenoj
Foto: FaH

Dan nakon pobjede protiv Villacha, hokejaši Medveščaka ugostili su daleko snažniji i neugodniji Salzburg i upisali ipak zasluženi poraz...

Odličan ulazak u utakmicu i onda tri primljena gola u manje od tri minute obilježili su dvoboj Medveščaka protiv Salzburga. Salzburg se potvrdio kao daleko bolji i neugodniji protivnik od Villacha te je upisao pobjedu 5:2 i to potpuno zasluženu.

Sredinom prve dionice Medveščak je s dva gola u manje od 30 sekundi stigao do lijepe prednosti. Prvo je zabio Sebastien Sylvestre, a onda i Nik Simšić te je domaćin šest i pol minuta prije kraja prve dionice vodio s 2:0.

No završnica je ipak pripala gostima. Christopher van de Velde zabio je dva gola, jedan je dodao Dominique Heinrich te je Salzburg nakon prve trećine vodio s 3:2.

U nastavku susreta još žešći pritisak Austrijanaca. Vilim Rosandić bio je kao na streljani, skupio je na kraju čak 46 obrana, ali nije pomoglo.

U završnici druge trećine Nico Feldner povisio je na 4:2 da bi Ryan Duncan pet i pol minuta prije kraja stavio točku na i golom za konačnih 5:2.

Salzburg nakon ovog susreta drži treću poziciju dok je Medveščak i dalje deseti s tri boda manje od Dornbirna i Fehervara. Sljedeći susret Medveščak igra za deset dana kod vodećih Vienna Capitalsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!