Košarka

VIDEO: Bogdanović vrlo dobar u pobjedi Pacersa, Zubac odjednom na parketu i odmah pomogao Lakersima

Branimir Korać • nedjelja, 04.11.2018.
VIDEO: Bogdanović vrlo dobar u pobjedi Pacersa, Zubac odjednom na parketu i odmah pomogao Lakersima
Foto: EPA

Subotnji program u NBA ligi donio je nekoliko zanimljivih dvoboja, a u nekima od njih sudjelovali su i hrvatski košarkaši te igrali vrlo zapaženu ulogu...

Victor Oladipo donio je pobjedu Pacersima na svom parketu protiv Celticsa velikom tricom 3.4 sekunde prije kraja susreta. Celticsi su vodili 101:99 kada je Oladipo uzeo loptu, pobjegao je Kyrieju Irvingu i šutnuo preko Ala Horforda za veliki ubačaj i pobjedu. Sve je upotpunio presječenom loptom kod izvođenja gostiju čime je potvrdio pobjedu.

Veliko slavlje za Pacerse koji su u drugoj četvrtini bili i u dvoznamenkastom zaostatku, ali uspjeli su se vratiti i do poluvremena poravnati na 45:45. U drugom dijelu dosta izmjena u vodstvu, ali nijedna momčad nije uspjela stvoriti razliku i odvojiti se te prelomiti utakmicu.

Oladipo je bio prvo ime Pacersa s 24 poena i 12 skokova, Tyreke Evans dodao je 17 poena, a vrlo dobru utakmicu odradio je i Bojan Bogdanović koji je za 23 minute ubacio 16 poena (4/6 za dva, 1/5 za tri, 2/5 slobodna) i tome dodao tri skoka i tri osvojene lopte.

Kod Celticsa Marcus Morris ubacio je 23 poena uz šest skokova, a Kyrie Irving imao je 18 poena i šest skokova.

Vrlo dobro minutažu je iskoristio Ivica Zubac koji se ove sezone nije naigrao, a onda odjednom osvanuo 20 minuta na parketu u tijesnom dvoboju na neugodnom gostovanju Lakersa u Portlandu. Nakon susreta zaradio je i pohvalu Lukea Waltona.

"Naša druga postava bila je fantastična. Rondo ju je predvodio, a ono što nam je pružio Zubac s klupe bilo je fantastično", rekao je Walton, a sve se to dogodilo svega nekoliko sati nakon što su Sunsi otpustili Tysona Chandlera koji će se pridružiti u narednim danima Lakersima i dodatno otežati Zupcu put do terena.

Lakersi su svladali Blazerse sa 114:110, a Zubac je za 20 minuta provedenih na parketu upisao devet poena (4/5 za dva, 1/1 slobodna) uz osam uhvaćenih skokova od čega četiri u napadu.

Prvo ime Lakersa bio je LeBron James s 28 poena, sedam asistencija i pet skokova dok je Rondo dodao 17 poena, deset skokova i šest asistencija. Kod Blazersa po 30 poena upisali su Damian Lillard i CJ McCollum (pet skokova), Jusuf Nurkić dodao je 14 poena i 13 skokova, a Al-Farouq Aminu 13 skokova.

Cleveland Cavaliersi su očajni i to su pokazali i protiv Charlotte Hornetsa. Jasno se vidi koliko im je značio James, sam je nosio ovu franšizu, a nakon odlaska Cavsi su potonuli na dno lige. Kada se doda i ozljeda Kevina Lovea, ovom sastavu ne može pomoći nikakav novi trener u osvajanju nekog većeg broja pobjeda.

Hornetsi su glatko slavili predvođeni s 19 poena Jeremyja Lamba koji je dodao osam skokova, a Kemba Walker dodao je 18 poena i pet skokova. Kod slabih Cavsa priliku je dobio nakon hlađenja na klupi JR Smith i ubacio 14 poena, Jordan Clarkson dodao je 13, a Ante Žižić ni u ovakvim Cavsima koji su užasni ne igra više od garbage timea te je upisao četiri minute (1/2 za dva) uz dva skoka.

Hawksi su iskoristili neigranje Gorana Dragića i upisali pobjedu protiv Miamija 123:118. Odigrali su domaćini vrlo dobru utakmicu, rano su stvorili razliku i stavili Heat u poziciju lovca. U konačnici ih je predvodio Trae Young s 24 poena i 15 asistencija dok je Josh Richardson kod Heata ubacio 32 poena.

Nakon propuštene tri utakmice Rocketsima se vratio James Harden i odmah je stigla pobjeda protiv Bullsa u gostima. Harden je odmah preuzeo glavnu ulogu i susret zaključio s 25 poena i sedam asistencija dok je Carmelo Anthony s klupe upisao 17 poena i sedam skokova. Zach LaVine po običaju je predvodio Bullse s 21 poenom.

NBA:
Indiana Pacers - Boston Celtics 102:101
Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 110:114
Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 126:94
Atlanta Hawks - Miami Heat 123:118
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 109:95
Denver Nuggets - Utah Jazz 103:88
Chicago Bulls - Houston Rockets 88:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!