Nogomet

Benković nakon prvog gola u Celticu: "Kada igraš za ovu momčad, osjećaš ponos"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.11.2018.
Benković nakon prvog gola u Celticu: "Kada igraš za ovu momčad, osjećaš ponos"
Foto: FaH

Filip Benković igra odlično u Celticu i zaslužuje pohvale sa svih strana. Nakon odličnih igara na svojoj poziciji u obrani, u subotu je došao i do prvog postignutog zgoditka...

Celtic je u subotu s visokih 5:0 svladao Hearts, a među strijelce upisao se i Filip Benković. Mladi hrvatski reprezentativac, inače igrač Leicestera na posudbi u Glasgowu, postigao je pogodak za 2:0.

"Jako sam sretan zbog pogotka, ali momčad mi je ispred osobnog učinka. Zajedno napadamo i zajedno se branimo i samo tako nešto možemo ostvariti. U ovom susretu napravili smo odličan posao i ovo je velika pobjeda za nas, jako sam zadovoljan rezultatom i jedva čekam sljedeću utakmicu. Kada igraš za ovu momčad, osjećaš ponos. Tu je dosta velikih igrača od kojih mogu puno naučiti, vrlo su iskusni i sve je stvarno pozitivno."

Celtic je u zadnjih pet utakmica škotskog prvenstva primio samo dva gola, upisao je svih pet pobjeda i smanjio zaostatak za Heartsom na jedan bod, a momčad iz Edinburgha ima utakmicu više.

"Uvijek je dobro zadržati mrežu čistom, ali najvažniji je momčadski duh. Bez njega se ne možete niti kvalitetno obraniti. Dosta razgovaramo na treninzima i tijekom utakmica što je vrlo važno jer ti komunikacija pomaže da rasteš i postaješ bolji. Moramo više razgovarati i biti još koncentriraniji u sljedećoj europskoj utakmici u četvrtak i imat ćemo šansu za dobar rezultat."

Novi ispit Celtic ima u četvrtak u Europskoj ligi protiv Leipziga koji ga je svladao u prošlom kolu u Leipzigu s 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!