Tenis

Rafael Nadal umjesto u London ide na operaciju, drugi otkaz nastupa na završnici sezone

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.11.2018.
Rafael Nadal umjesto u London ide na operaciju, drugi otkaz nastupa na završnici sezone
Foto: EPA

Rafael Nadal neće nastupiti na ATP Finalsu u Londonu. Nadal je bio prisiljen otkazati nastup zbog ozljede koju vuče već neko vrijeme i iskoristit će stanku do nove sezone za operaciju i kvalitetan oporavak...

Dva očekivana otkaza nastupa na završnici sezone u Londonu. Juan Martin del Potro već ranije je otkazao nastup, a sada mu se pridružio i Rafael Nadal koji je prošlog tjedna trebao nastupiti u Parizu, no odustao je i od tog turnira te je bilo vrlo izvjesno da će preskočiti i London.

Ovim otkazima profitirali su Kei Nishikori koji je deveti na Race ljestvici te John Isner kao desetoplasirani, a u status prve rezerve dolazi Karen Hačanov. Da mladi Rus nije došao do finala u Parizu, na njegovom mjestu bio bi Borna Ćorić.

Nadal je Pariz otkazao zbog ozljede mišića trbušnog zida, a ovu stanku iskoristit će za saniranje ozljede nožnog zgloba zbog koje mora na operaciju.

Koliko će trajati oporavak, nije potvrđeno, ali nada se da bi mogao biti potpuno spreman za početak nove sezone.

Nakon što je Nadal otkazao nastup u Londonu, jasno je da će Novak Đoković završiti sezonu na prvom mjestu i to peti put u karijeri čime se pridružio Rogeru Federeru i Jimmyju Connorsu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik05.11.2018. u 18:42
    nadam se da borna neće kao druga zamjena u london
    raz_bojnik