Tenis

Tjedan karijere Karena Hačanova, mladi Rus osvojio Pariz i zaustavio Novaka Đokovića

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.11.2018.
Tjedan karijere Karena Hačanova, mladi Rus osvojio Pariz i zaustavio Novaka Đokovića
Foto: EPA

Drugu godinu zaredom imamo potpuno neočekivanog pobjednika pariškog turnira. Nakon što je lani Jack Sock otišao do kraja, ove godine to je napravio Karen Hačanov...

Rekorder po broju osvojenih titula u Parizu, Novak Đoković, nije uspio nastaviti niz pobjeda koji traje još od Cincinnatija i peti put slaviti na ovom turniru. U finalu ga je zaustavio Karen Hačanov, mladi Rus koji je u turnir ušao s 18. mjesta na ATP ljestvici, a od ponedjeljka će biti 11. na svijetu što mu je plasman karijere.

Hačanov je odigrao turnir iz snova, pobjeđivao je prošlogodišnjeg finalistu Filipa Krajinovića, Matthewa Ebdena, Johna Isnera, Alexandera Zvereva, Dominica Thiema i na kraju Đokovića od kojeg je bio bolji sa 7:5, 6:4.

U Wimbledonu je Đoković prvi put igrao protiv Hačanova u karijeri i lakoćom ga svladao sa 6:4, 6:2, 6:2, ali ovdje je ostao bez energije nakon što je konstantno u pogonu i konstantno odlazio do samog kraja.

Da Đoković neće imati jednostavan posao, postalo je jasno vrlo brzo, već kod 3:1 za srpskog igrača u prvom setu kada je imao break i 30:0, ali Hačanov se ipak vratio i ekspresno oduzeo servis Đokoviću. Napravio je to još jednom u završnici seta i tako uzeo set sa 7:5.

U drugom setu Hačanov je biop vrlo uvjerljiv na svom servisu. Do breaka je došao već u trećem gemu, kod 4:2 imao je i tri break lopte za završavanje posla, nije uspio, ali nije se dugo čekalo na potvrdu pobjede.

Hačanov je slavio sa 7:5, 6:4 i došao do rezultata karijere te samo potvrdio kako se od njega u budućnosti treba i može puno očekivati.

Pariz, finale:
Karen Hačanov (Rusija) - Novak Đoković (Srbija, 2) 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!