Košarka

VIDEO: McCollum eksplodirao i nosio Blazerse do pobjede protiv Bucksa, Bender i dalje gledatelj

Branimir Korać • srijeda, 07.11.2018.
VIDEO: McCollum eksplodirao i nosio Blazerse do pobjede protiv Bucksa, Bender i dalje gledatelj
Foto: EPA

Četiri susreta odigrana su noćas u NBA ligi, a utakmica večeri odigrana je u Oregonu gdje su Portland Trail Blazersi ugostili Milwaukee Buckse i svladali ih na krilima raspoloženog CJ-a McColluma...

Portland Trail Blazersi u najzanimljivijoj utakmici noćašnjeg programa svladali su dosta komotno Milwaukee Buckse sa 118:103. Dobar nastup Blazersa, posebno CJ-a McColluma koji je odigrao svoju najbolju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone.

Blazersi su vrlo dobro otvorili sezonu i ova pobjeda vodi ih na omjer 8-3 dok je Bucksima ovo tek drugi poraz u sezoni. Cijelim tijekom susreta domaćin je dominirao i odnio pobjedu, a McCollum je eksplodirao u trećoj četvrtini s 19 poena i serijom velikih poteza nakon čega nije bilo povratka za Buckse.

Još jednom je veliki posao za Portland odradila druga petorka predvođena Evanom Turnerom, a upravo kratka klupa godinama je predstavljala rak ranu za Blazerse i smatrala se glavnim razlogom što nisu uspjeli napraviti iskorak.

McCollum je ubacio 40 poena (5/10 trica) uz šest asistencija i pet skokova, a Turner je dodao 16 poena i 11 skokova. Kod Bucksa Giannis Antetokounmpo ubacio je 23 poena uz devet skokova i šest asistencija, a po 22 poena dodali su Khris Middleton (osam skokova, šest asistencija) i Brook Lopez (6/10 trica).

Washington Wizardsi i u puno boljoj formi imali su velikih problema s Dallas Mavericksima. Noćas su poraženi 119:100 što je 16. pobjeda Dallasa u zadnjih 17 utakmica protiv Washingtona.

U posljednjoj četvrtini Washington se uspio približiti na samo pet poena zaostatka, ali Dallas je vrlo brzo odgovorio, odvojio se, ponovno stvorio razliku i glatko slavio. Dallas je tako stigao do treće ovosezonske pobjede i to brže nego prošle dvije sezone kada je prije treće pobjede upisao 14 i 13 poraza.

Maverickse su predvodili Luka Dončić s 23 poena i šest skokova, Wesley Matthews dodao je 22 poena (trica 5/8), Harrison Barnes 19 poena uz 13 skokova, a DeAndre Jordan uhvatio je 12 skokova. Kod Wizardsa John Wall završio je s 24 poena i deset asistencija, po 19 poena dodali su Otto Porter (šest skokova, pet asistencija, trica 5/6) i Bradley Beal (šest skokova) dok je Dwight Howard uhvatio 11 skokova.

Dobar posao odradili su Charlotte Hornetsi koji su sa 113:102 svladali Atlanta Hawkse. Vrlo kvalitetan nastup i ostanak na pozitivnom omjeru za Hornetse koji su sada na 6-5, a Hawksi ostaju na samo tri pobjede.

Na poluvremenu su Hawksi imali vodstvo, ali drugih 24 minute potpuno su protekle u znaku Hornetsa koji su odradili odličan posao, napravili preokret i mirno priveli susret kraju.

Još jedna odlična utakmica je iza Kembe Walkera koji je ubacio 29 poena uz sedam asistencija dok je Marvin Williams upisao 20 poena i osam skokova. Atlantu su predvodili Jeremy Lin s 19 poena i Trae Young s 18 poena i deset asistencija.

Phoenix Sunsi visoko su poraženi na svom parketu protiv Brooklyn Netsa. Dragan Bender ponovno je ostao na klupi bez ikakve minutaže i čini se da će to biti slučaj i u nastavku sezone. Sunsi su ga se odrekli i okrenuli su se drugim igračima.

U ovom susretu posljednji put priključak su imali kada su serijom 9:0 smanjili na 63:58 sredinom treće četvrtine, ali Netsi su se vrlo brzo vratili na dvoznamenkastu prednost i glatko slavili.

Caris LeVert predvodio je Netse s 26 poena i pet skokova, D'Angelo Russell dodao je 15 poena i šest skokova, a Ed Davis uhvatio je 12 skokova. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 20 poena uz osam skokova, DeAndre Ayton 15 poena uz 13 skokova, a Richaun Holmes 13 poena uz deset skokova.

NBA:
Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 118:103
Dallas Mavericks - Washington Wizards 119:100
Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 113:102
Phoenix Suns - Brooklyn Nets 82:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!