Nogomet

Spalletti: "Moja je momčad uistinu odreagirala na najbolji mogući način"

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.11.2018.
Spalletti: "Moja je momčad uistinu odreagirala na najbolji mogući način"
Foto: EPA

Inter i Barcelona remizirali su na San Siru, a nakon susreta i Luciano Spalletti i Samir Handanovič priznali su kako je Barcelona bila dosta bolja i dominantnija u prvom dijelu nakon čega je Inter pokazao karakter i odigrao bolje drugo poluvrijeme...

Više od 70 tisuća gledatelja moglo je na San Siru vidjeti karakter i odličnu reakciju njegove momčadi, smatra strateg Intera Luciano Spalletti. Nakon što su gosti poveli u 83. minuti pogotkom Malcoma njegov je sastav odgovorio svega četiri minute kasnije za konačnu podjelu bodova.

"Željeli smo odigrati jaku predstavu koju bi naši navijači mogli cijeniti i moja je momčad uistinu odreagirala na najbolji mogući način. Bili smo hrabri, u skladu s onim što se od nas i očekuje, a reakcija mojih igrača koji nisu željeli izgubiti bila je ključna."

59-godišnji strateg milanskog Intera dugo je, poput mnogih, vjerovao kako će dvoboj četvrtog kola završiti s početnih 0:0, a posebno se osvrnuo i na trenutak nakon izjednačujućeg pogotka.

"Činilo se kako će utakmica završiti bez pogodaka i bez pobjednika. Da, Barcelonin pogodak došao je neočekivano, ali opet ističem, naša reakcija je bila fantastična. Nismo se predavali i činjenica da je Icardi nakon postignutog pogotka preskočio slavlje i otrčao po loptu ne bi li se s centra krenulo čim prije pokazuje karakter i mentalitet ovog kolektiva.

O onom nešto slabijem periodu, prvom poluvremenu, Spalletti je također otvoreno progovorio, naglasivši kako je u tim minutama Barcelona bila jača od njegova sastava.

"Mučili smo se u prvom dijelu kao posljedica nemogućnosti zadržavanja lopte u našem posjedu i prevelikog broja pogrešaka. Barcelona je bila ta koja je kontrolirala posjed i bila jača momčad na terenu. Bio je ovo susret u kojem su obje momčadi uložile velik trud, a ništa drugačije nismo ni mogli jer vas Katalonci natjeraju na to. Čak i kada osvojite loptu spremni su skočiti na vas kako bi vam je ponovno oduzeli.

Sa svojim trenerom slaže se i vratar domaće momčadi Samir Handanovič. Interov čuvar mreže kritički se osvrnuo na svoju reakciju prilikom Barcelonina pogotka.

"Barcelona je u prvom dijelu bilo mnogo bolja od nas, mi smo trebali dati više. Nismo izašli na teren u skladu s pripremama, ali sve u svemu, ovo su utakmice, prema mom mišljenju, koje vas razvijaju i preko kojih rastete. Što se pogotka tiče, mogao sam obraniti tu loptu. Mogao sam bolje reagirati, posebno jer znam da Malcom ne puca desnom, već dominantnom, lijevom nogom. Pucao je između dva igrača i moguće da je bio uspješan jer je uspio tempirati udarac u pravo vrijeme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!