Nogomet

Dinamo golom u završnici donosi remi iz Kazahstana, sat vremena igrao s igračem manje

Branimir Korać • srijeda, 07.11.2018.
Dinamo golom u završnici donosi remi iz Kazahstana, sat vremena igrao s igračem manje
Foto: FaH

U prvom susretu drugog kola Lige mladih Dinamo je odigrao neodlučeno u Kazahstanu protiv Astane što je dobar rezultat s obzirom da je uzvrat u Zagrebu, a Modri su odradili sat vremena s igračem manje...

Mlada momčad Dinama vraća se neporažena iz Astane uz gol u gostima. Imali su Modri više udaraca na gol protivnika iako su igrali od 34. minute s igračem manje zbog dva ekspresno zarađena žuta kartona Petra Mikulića.

Za tri tjedna u Zagrebu očekuje se bolji Dinamo i ako ne bude nepredviđenih stvari, trebao bi eliminirati Astanu i proći u sljedeću fazu natjecanja gdje će ga dočekati puno ozbiljniji protivnici.

U Kazahstan je Dinamo doputovao u statusu favorita, ali u prvom poluvremenu nije izgledao dobro, bilo je dosta nervoza, ostao i s igračem manje te pao u rezultatski zaostatak. Pogodak za vodstvo Astane postigao je Vladislav Prokopenko, 18-godišnji napadač koji je još prošle sezone bilježio i prve nastupe u dresu seniorske momčadi.

U drugom dijelu Dinamo je bio dosta bolji, tražio je pogodak koji bi mu osigurao bolju poziciju uoči uzvrata i do njega je došao u 87. minuti preko Leona Šipoša za konačnih 1:1.

Na kraju sasvim dobar rezultat za Dinamo ako se zna da su Modri bili prisiljeni igrati odigrati veći dio utakmice bez isključenog Mikulića.

Uzvrat je na rasporedu na Hitrec-Kacianu 28. studenog.

Liga mladih, drugo kolo, prva utakmica:
Astana - Dinamo 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!