Nogomet

Allegri: "Gležanj Marija Mandžukića je u dobrom stanju, on je jako važna karika za nas"

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.11.2018.
Allegri: "Gležanj Marija Mandžukića je u dobrom stanju, on je jako važna karika za nas"
Foto: EPA

Četvrto kolo Lige prvaka unutar skupine H donosi dvoboj prvoplasiranog Juventusa i prvog pratitelja Manchester United. U konkurenciju za nastup na ovom susretu konkurirat će i Mario Mandžukić...

Juventus uoči domaćeg ogleda s Manchester United drži prvu poziciju, s osvojenim punim plijenom i potpuno očuvanom mrežom. S druge strane, sastav Josea Mourinha nalazi se na drugoj poziciji s pet bodova manje.

Na najavnoj konferenciji za medije strateg torinske momčadi Massimiliano Allegri otkrio je kakvo je stanje unutar njegova sastava uoči gostovanja engleskog kluba.

"Gležanj Marija Mandžukića je u dobrom stanju, u nedjelju nisam htio riskirati s njim, bojao sam se da bi opet mogao osjetiti bolove. Mario je jako važna karika za nas i ključno je imati ga na raspolaganju potpuno spremnog."

S druge strane, Allegri razmišlja o odmoru nekih igrača, prije svega veznjaka Blaisea Matuidija. "Još uvijek nisam siguran hoću li poštedjeti Matuidija ili ne. Riječ je o igraču koji uvijek igra srčano bez obzira je li u pravoj kondiciji ili ne."

Sami Khedira propustio je posljednjih pet dvoboja i nakon što je susret s Cagliarijem odgledao s klupe baš poput Mandžukića bit će u konkurenciji za nastup u prvih 11. Van raspolaganja su tako četvorica igrača, Douglas Costa, Federico Bernardeschi, Emre Can i Moise Kean.

A pobjeda u četvrtom kolu donijela bi Juventusu potvrdu prvog mjesta dvije utakmice prije zaključenja skupine. Strateg prvoplasirane momčadi Serie A sam dvoboj s Manchester Unitedom najavio je riječima:

"Za još jedno slavlje morat ćemo igrati bolje nego što smo igrali u Engleskoj. Naš je protivnik momčad koja može biti opasna u bilo kojoj fazi susreta. Rashford, Martial i Alexis Sanchez daju visok ritam igri Manchester Uniteda. Za nas se stvari razvijaju po planu i mogli bismo već u ovom susretu ostvariti svoj prvi cilj. No ono što je najvažnije je da proljeće dočekamo u pravoj formi i to na svim frontovima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!