Košarka

Potvrđeno: Tyson Chandler pojačao konkurenciju Ivici Zupcu

Branimir Korać • srijeda, 07.11.2018.
Potvrđeno: Tyson Chandler pojačao konkurenciju Ivici Zupcu
Foto: EPA

Los Angeles Lakersi potvrdili su dolazak Tysona Chandlera koji je napustio Phoenix Sunse i odmah produžio za Los Angeles...

Ivica Zubac nije se naigrao ove sezone, tek u posljednjim utakmicama ušao je u rotaciju, a sada ga čeka još teži put do minutaže. Lakersi su potvrdili kako je njihov novi igrač Tyson Chandler.

Chandler će tako zauzeti poziciju drugog centra i prve alternative za Javaleja McGeeja koji je trenutno starter i tu bi trebao ostati bez obzira na dolazak iskusnog centra.

S obzirom da su Chandler i McGee ispred Zupca u hijerarhiji i vjerojatno i rotaciji, a Lakersi će dio minuta zasigurno igrati i s niskom postavom, pred hrvatskim reprezentativcem su neizvjesni dani.

Chandler se tijekom karijere pokazao kao vrlo kvalitetno obrambeno rješenje, napadački nije dominantan, ali Lakersima treba prvenstveno kvalitetan obrambeni centar što u Chandleru dobivaju.

Ove sezone u dresu Sunsa odigrao je sedam utakmica i prosječno bilježio 3.7 poena i 5.6 skokova po susretu. Tijekom karijere nastupao je i za Chicago Bullse, New Orleans Hornetse, Charlotte Bobcatse, Dallas Maverickse i New York Knickse. S reprezentacijom SAD-a osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Londonu, Svjetskom prvenstvu u Turskoj te Američkom prvenstvu u Las Vegasu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!