Tenis

Tsitsipas i De Minaur došli do druge pobjede na Next Gen Finalsu

Jan Šneler • četvrtak, 08.11.2018.
Tsitsipas i De Minaur došli do druge pobjede na Next Gen Finalsu
Foto: EPA

Na rasporedu je bilo drugo kolo Next Gen Finalsa, a stopostotni učinak još uvijek imaju Stefanos Tsitsipas i Alex De Minaur...

Next Gen Finals u Milanu prolazi prilično očekivano. Nakon dva kola, prvi i drugi nositelj, Stefanos Tsitsipas i Alex De Minaur imaju stopostotni učinak i najveći su favoriti za osvajanje završnog turnira.

Tsitsipas je rutinski slavio protiv američkog tenisača Francesa Tiafoea. U prvom setu, grčki tenisač slavio je nakon tie-breaka u kojemu je sa 7:3 bio bolji od Amerikanca. U nastavku meča, ponovno nije bilo oduzimanja servisa te je još jednom nakon tie-breaka bolji bio grčki tenisač.

U posljednjem setu, breakom u trećem gemu dolazi do prednosti i s 4:2 zaključuje 74 minute dugački meč. Nešto malo više trebalo je De Minauru da svlada ruskog tenisača Andreja Rubljeva. U prvom setu Australac je lako slavio s 4:1, da bi Rubljev iznenadio u tie-breaku drugog seta i osvojivši set izjednačio rezultat. Ipak, De Minaur je zadržao ozbiljnost te s 4:1 i 4:2 mirno priveo meč kraju.

Zanimljivo je bilo u dvoboju Huberta Hurkacza i Jaumea Munara. Više od dva sata trajao je meč, a više sreće i koncentracije imao je poljski tenisač. Hurkacz je nakon dva seta imao prednost od 2:0 i činilo se da bi mogao brzo zaključiti meč. Ipak, u trećem setu budi se Španjolac i s 4:2 uspijeva smanjiti zaostatak. U narednom setu, breakova nije bilo te se otišlo u tie-break u kojem je ponovno spretniji bio Munar.

U odlučujućem setu Hurkacz se ipak vratio i s 4:1 zaključio meč i upisao prvu pobjedu na turniru. Iznenađujuće, Liam Caruana došao je do osvajanja prvog seta protiv Taylora Fritza s 4:1. Ipak, Fritz se uozbiljio i za sat vremena osvojio naredna tri seta i upisao očekivanu pobjedu.

Next Gen Finals, Milan (m):
Hubert Hurkacz (Poljska) - Jaume Munar (Španjolska) 4:2 4:2 2:4 (5)3:4 4:1
Taylor Harry Fritz (SAD) - Liam Caruana (Italija) 1:4 4:1 4:3(9) 4:2
Stefanos Tsitsipas (Grčka) - Frances Tiafoe (SAD) 4:3(3) 4:3(5) 4:2
Alex De Minaur (Australija) - Andrej Rubljev (Rusija) 4:1 (3)3:4 4:1 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!