Nogomet

Kovačić: "Dio koji do sada nedostaje u mojoj karijeri su golovi i asistencije, naravno da želim napredak"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.11.2018.
Kovačić: "Dio koji do sada nedostaje u mojoj karijeri su golovi i asistencije, naravno da želim napredak"
Foto: EPA

Chelsea danas igra protiv BATE Borisova u sklopu Europske lige, a od prve minute trebao bi nastupiti i Mateo Kovačić koji je u najavi utakmice istaknuo kako očekuje vrlo težak dvoboj...

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić u Bjelorusiji očekuje atmosferu u kojoj gostujućoj strani nije lako igrati povukavši paralelu s onom koja je nogometaše Liverpoola dočekala u Beogradu te Crvenoj zvezdi pomogla da dođe do 2:0 pobjede.

"Gledao sam Liverpoolovu utakmicu u kojoj se on jako mučio. U Beogradu se teško boriti protiv atmosfere, a tako će biti i ovdje. To su utakmice u kojima se trebate dodatno koncentrirati jer u suprotnom slijedi vam poraz. Moramo biti spremni na sve i svakako pokušati izbjeći to što se dogodilo Liverpoolu."

Iako je njegova momčad kvalitetno ušla u sezonu, njen veznjak smatra kako još uvijek nije pokazala sav svoj kapacitet i zaigrala na željenoj razini.

"Još uvijek smo neporaženi, ali i dalje ne igramo na našem najvišem nivou s obzirom da smo s trenerom tek posljednja dva, tri mjeseca. Manchester City mučio se u svojoj prvoj sezoni s Guardiolom i mislim da u konačnici možemo imati sjajnu sezonu.

Veznjak Real Madrida na posudbi u Londonu kratko se osvrnuo i na svoje vlastite predstave i napredak, odnosno element igre koji bi generalno želio unaprijediti.

"Naravno da želim napredovati. Dio koji do sada nedostaje u mojoj karijeri su golovi. I asistencije, naravno. Fale mi golovi, ali znam da mogu i da ću napredovati i u tom aspektu igre. No na kraju krajeva, nisam toliko okupiran samim sobom. Moje misli su okrenute timu, da momčad igra što je najbolje moguće. Po mom mišljenju, tko će asistirati i zabijati, nije najvažnija stvar.

Strateg Chelseaja Maurizio Sarri odlučio je odmoriti napadača Alvara Moratu, a u posljednji je tren pred put u Bjelorusiju morao pronaći zamjenu za bolesnog Fabregasa. Tako je u konkurenciju za nastup protiv BATE Borisova ušao N'Golo Kante kojeg je talijanski stručnjak želio također odmoriti.

"Morata je odigrao tri utakmice u nizu te sam ga odlučio poštedjeti puta i utakmice, a umjesto toga odradit će dva kvalitetna treninga prije našeg povratka. Ponekad je dobro dati igraču predah, a dobro je s vremena na vrijeme i da igrači odrade posebne treninge fokusirane na neke specifične stvari te pojačaju svoje fizičke kvalitete."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!