Nogomet

VIDEO: Kramarić zabio, Nijemci se izvukli u sudačkoj nadoknadi, United preokretom slavio u Torinu

Branimir Korać • srijeda, 07.11.2018.
VIDEO: Kramarić zabio, Nijemci se izvukli u sudačkoj nadoknadi, United preokretom slavio u Torinu
Foto: EPA

Burna večer u Ligi prvaka donijela je i jedan pogodak hrvatskih igrača i to Andreja Kramarića koji je vratio nadu Hoffenheimu u gostima kod Lyona. U konačnici je Hoffenheim došao do poravnanja. Manchester United preokretom je slavio kod Juventusa, a Bayern je bio bolji od AEK-a...

Lyon - Hoffenheim 2:2

Vrlo važna utakmica za obje momčadi odigrana je u Lyonu gdje si Hoffenheim ni pod koju cijenu nije smio dopustiti poraz. Remi nije bio baš najsretniji izbor, ali s obzirom kako se susret odvijao, Nijemci će ga objeručke prihvatiti.

Lyon itekako ima za čim žaliti. Vodio je 2:0, imao igrača više, vodio i na ulasku u sudačku nadoknadu i ostao bez pobjede koja bi ga praktički lansirala u nokaut fazu. Ovako sve ostaje otvoreno.

Domaćini su već nakon pola sata igre imali vodstvo 2:0. Prvo je Nabil Fekir doveo Lyon u vodstvo da bi Tanguy Ndombele povisio na 2:0.

Kada je Nuhu Kasim Adams isključen u 51. minuti, činilo se da će Nagelsmannova momčad upisati poraz. Međutim nije se predala i u 65. minuti Andrej Kramarić (odigrao cijelu utakmicu) lijepim pogotkom smanjio je na 2:1, a u sudačkoj nadoknadi Pavel Kaderabek zabija za 2:2 i održavanje Hoffenheima na životu.

I u prošlom susretu Hoffenheim se spasio u sudačkoj nadoknadi, tamo je zabio Joelinton i ako Lyon ne prođe u osminu finala, dugo će pamtiti Hoffenheim.

Bayern - AEK 2:0

Niko Kovač može odahnuti. Bayern nije dopustio iznenađenje u Münchenu protiv AEK-a i glatko je slavio s 2:0. Gosti su bili potpuno nemoćni, a Robert Lewandowski s dva pogotka vodio je Bavarce do pobjede.

Na prvi pogodak čekalo se pola sata, a onda je Lewandowski realizirao kazneni udarac kojem je prethodilo povlačenje u 16 metara. U 71. minuti Poljak podiže na 2:0, ovaj put nakon kornera lopte je preletjela obranu i Bayernove igrače u petercu, došla do Lewandowskog na drugoj vratnici, a on rutinski zabija.

S ova tri boda Bayern je učvrstio prvu poziciju i na pragu je prolaza u osminu finala.

Benfica - Ajax 1:1

Ono što nas posebno veseli iz ovog dvoboja je ime Filipa Krovinovića u zapisniku. Mladi hrvatski reprezentativac nije nastupio, ali nakon dugačkog izostanka zbog teške ozljede, sama pojava na klupi pruža zadovoljstvo. Za očekivati je da će ipak prije upisati minute u portugalskom prvenstvu, a ne u Ligi prvaka.

Inače Benfica je u dosta teškoj situaciji nakon ovog kola. Trebala je pobjedu protiv Ajaxa kako bi se vratila u borbu za drugo mjesto, vodila je golom Jonasa do 29. minute, ali Ajax je u 61. preko Dušana Tadića poravnao i došao do ogromnog boda.

Četiri boda prednosti imaju Nizozemci, pa čak i da izgube od Bayerna, mogli bi se vaditi protiv skromnog AEK-a. Ovakva Benfica koja je u susret ušla s tri poraza u nizu (dva u prvenstvu) teško može uopće slaviti u Münchenu protiv Bayerna, a do kraja treba poraze Ajaxa i svoje pobjede.

Juventus - Manchester United 1:2

Središnja utakmica dana igrana je u Torinu gdje je Juventus ugostio Manchester United. Juventus je do ovog susreta ove sezone imao sve pobjede i samo jedan remi, bio je neporažen, a svima je dobro poznato koliko manchester United igra toplo-hladno.

Međutim u završnici susreta Mourinhova momčad napravila je veliki preokret i došla do neočekivane pobjede.

Mogao je Juventus riješiti pitanje pobjednika do tog izjednačujućeg gola, nije nedostajalo prilika, ali kasnije je kažnjen za promašaje.

Poveo je u 65. minuti krasnim golom Cristiana Ronalda koji je iskazao sjajne tehničke mogućnosti pogodivši iz punog trka iz voleja za 1:0.

Uslijedilo je nekoliko krasnih prilika za domaćina, ali Pjanić i Cuadrado nisu bili dovoljno precizni i sve do 86. minute na semaforu je stajalo 1:0. Onda je loptu uzeo Juan Mata i iz slobodnog udarca sa 17 metara poravnao na 1:1. Kada se činilo da će susret završiti podjelom bodova, nakon ubačaja iz slobodnog udarca Leonardo Bonuccinesretno nakon velike gužve skreće loptu u svoju mrežu za pobjedu gostiju.

Mario Mandžukić ušao je u igru u 92. minuti umjesto Cuadrada.

Manchester City - Šahtar 6:0

Manchester City do vrha je napunio mrežu Šahtara i slavio sa 6:0, ali susret će ostati zapamćen po nevjerojatnom gafu Viktora Kassaija. Mađarski sudac dosudio je potpuno nepotrebno kazneni udarac nakon što je Sterling sam pao, a nikoga nije bilo u njegovoj blizini.

To se dogodilo u 23. minuti, a Gabriel Jesus iskoristio je poklon i nakon što je David Silva zabio za vodstvo, Brazilac je s 11 metara povećao prednost.

U drugom dijelu totalni raspad Šahtara. Sterling je zabio treći gol vrlo brzo, a u zadnjih 20 minuta Jesus postiže još dva gola, a Riyad Mahrez jedan za konačnih 6:0.

Viktoria - Real Madrid 0:5

Santiago Solari nije koristio Luku Modrića na gostovanju kod Viktorije, hrvatski kapetan ostao je na klupi, a Madriđani su slavili s 5:0.

Bio je to vrlo jednostavan posao za Real koji je napokon odigrao u skladu s očekivanjima i trebalo mu je manje od 20 minuta za četiri pogotka.

Sve je započeo Karim Benzema golom u 21. minuti, zatim su slijedili pogoci Casemira, ponovno Benzeme i Balea za ogromnih 4:0 na poluvremenu.

U drugom dijelu Toni Kroos zabio je za konačnih 5:0 i malo zadovoljstva za branitelja naslova.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bayern2:0AEK Atena
Benfica1:1Ajax
1Bayern 615:5+1014
2Ajax 611:5+612
3Benfica 66:11-57
4AEK Atena 62:13-110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!