Košarka

VIDEO: Bucksi pregazili Warriorse u Oaklandu, Golden State ostao bez Curryja

Branimir Korać • petak, 09.11.2018.
VIDEO: Bucksi pregazili Warriorse u Oaklandu, Golden State ostao bez Curryja
Foto: EPA

Najzvučniji dvoboj noćašnjeg programa u NBA ligi odigran je u Oaklandu gdje su Golden State Warriorsi ugostili Milwaukee Buckse i upisali visok poraze te ostali bez Stephena Curryja zbog ozljede...

Golden State Warriorsi visoko su poraženi od Milwaukee Bucksa sa 134:111, a više od poraza muči ih ozljeda Stephena Curryja. Curry je napustio igru u trećoj četvrtini zbog ozljede mišića i više se nije vraćao na parket.

Ništa nije polazilo Warriorsima za rukom u ovom dvoboju, Bucksi su stvarali razliku, bili puno bolji protivnik i na kraju zasluženo slavili. Nakon što je Curry napustio igru, domaćin je potpuno potonuo i više nije imao nikakve šanse za povratak.

Curryja problemi s ozljedama prate još od prošle sezone kada je odigrao samo 51 utakmicu u regularnom dijelu, a noćas niti u onom razdoblju do ozljede nije bio na svojoj uobičajenoj razini. U tih 26 minuta ubacio je tek deset poena i tako upisao drugu zaredom utakmicu ispod 20 ubačenih poena.

Eric Bledsoe odradio je vrlo dobru utakmicu za goste s 26 poena i šest asistencija, Giannis Antetokounmpo dodao je 24 poena i devet skokova, a Malcom Brogdon dodao je 20 poena.

Kod Warriorsa Klay Thompson ubacio je 24 poena, a Kevin Durant 17 poena, devet asistencija i pet skokova.

Unatoč problemima Jusufa Nurkića s osobnim pogreškama, Portland je glatko slavio protiv Los Angeles Clippersa sa 116:105. Blazersima je ovo šesta pobjeda u zadnjih sedam utakmica, a ostvarena je ponovno na krilima Damiana Lillarda i CJ-a McColluma.

Lillard je bio prvi strijelac susreta s 25 poena, a McCollum je dodao 23 uz sedam skokova. Kod poraženih po 20 poena upisali su Danilo Gallinari (pet skokova) i Lou Williams (sedam asistencija) dok je Tobias Harris dodao 15 poena i 11 skokova.

Thunder je bez Russella Westbrooka pregazio Houston Rocketse i tako stigao do sedme uzastopne pobjede. Rocketsima je ovo već šesti poraz i na omjeru su ispod 50 posto, a Thunder je nakon četiri startna poraza došao do omjera 7-4.

Odličan posao odradili su Paul George s 20 poena, 11 skokova, šest asistencija i šest osvojenih lopti i Steven Adams s 19 poena i deset skokova, a kod Rocketsa James Harden ubacio je 19 poena uz osam skokova i pet asistencija dok je Clint Capela dodao 17 poena i sedam skokova.

Boston Celticsi trebali su produžetak za pobjedu u Phoenixu protiv Sunsa. Bili su u teškoj poziciji, Sunsi su sjajno krenuli i dobili prvu dionicu 32:13, zatim vodili plus 15 uoči zadnje, ali Boston je izborio produžetak tricom Marcusa Morrisa 1.1 sekundu prije kraja. U produžetku Celticsi su bili dosta bolji i glatko slavili.

Kyrie Irving ubacio je 39 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a po 17 poena dodali su Morris (osam skokova) i Jaylen Brown (šest skokova). Kod Sunsa Dragan Bender i dalje ne igra, Devin Booker ubacio je 38 poena uz devet asistencija, a TJ Warren s 29 poena i sedam skokova.

NBA:
Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 111:134
Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 116:105
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 98:80
Phoenix Suns - Boston Celtics 109:116 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!