Rukomet

Bjelovarčanke do pobjede u prvom susretu protiv Šveđanki uz ispuštenu osjetnu prednost

Mihaela Bradovski • petak, 09.11.2018.
Bjelovarčanke do pobjede u prvom susretu protiv Šveđanki uz ispuštenu osjetnu prednost
Foto: Davor Sajko

Petoplasirana ekipa domaćeg prvenstva ugostila je u prvoj utakmici trećeg kola Challenge kupa švedski Kristianstad. Rukometašice Bjelovara pred sutrašnji uzvrat, koji će se odigrati na istom mjestu, slavile su protiv Šveđanki s minimalnih 23:22...

Bjelovarčanke su svoj posljednji, 23. zgoditak postigle tri minute prije kraja dvoboja za tada postavljenih +4. Pred sutrašnju drugu utakmicu, koja vodi u šesnaestinu finala, na kraju prenose tek jedan gol prednosti, nakon što su samu završnicu današnje obilježili tek pogoci gostujuće ekipe.

Rukometašice Kristianstada obilježile su i otvaranje susreta, pa su tako već oko 10. minute držale prednost od tri zgoditka, no u nastavku tog prvog poluvremena Bjelovar se diže i već prije odlaska na odmor uspijeva ne samo smanjiti zaostatak već i povesti. U drugih pola sata ušlo se pri 12:11 za domaći sastav.

S kvalitetnim izdanjem Bjelovarčanke su nastavile i po povratku na parket te su protivničku ekipu bez postignutog pogotka ostavile punih 13 minuta. Do tog drugog pogotka Kristianstada u nastavku njegovu su mrežu redom pogađale Gavrić, Gašparović, Borković, Guskić i dva puta Josipa Mamić za visokih 18:12.

Iako su gostujuće rukometašice malo po malo smanjivale svoj zaostatak tek su u spomenute tri minute zaigrale u brzini više, no u konačnici premalo za pozitivan rezultat.

Mirna Gašparović i Josipa Mamić postigle su pet zgoditaka, a odlična je bila i Melita Jug na vratima pobjedničkog sastava s 21 obranom, koliko je imala i Petra Kudlačkova na drugoj strani. Najraspoloženija kod gostiju bila je Andrea Jacobsen sa sedam golova.

Prva utakmica 3. kola Challenge kupa:
Bjelovar - Kristianstad 23:22 (12:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!