Košarka

Konjević blizu triple-doublea u pobjedi protiv Krke, goste predvodio Jure Lalić

Branimir Korać • petak, 09.11.2018.
Konjević blizu triple-doublea u pobjedi protiv Krke, goste predvodio Jure Lalić

Hrvati su igrali važne uloge u susretu petog kola slovenskog prvenstva u kojem je Tajfun Šentjur ugostio Krku i upisao glatku pobjedu...

Krka nije opravdala status favorita u gostima kod Tajfuna koji je na kraju upisao glatku pobjedu 86:73. Sastav iz Šentjura u završnici prvog i početkom drugog poluvremena bio je znatno bolji protivnik i tu je stvorio razliku koju gosti nisu uspjeli dostići.

Završilo je plus 13 za domaćina koji je bez ikakvih problema održavao visoku razliku do koje je stigao početkom treće dionice. Samo dva puta spustili su se gosti iz Novog Mesta na minus devet, bliže od toga nisu mogli.

Sjajnu utakmicu u pobjedničkom sastavu odradio je Davor Konjević koji je za 35 minuta ubacio 23 poena (4/8 za dva, 3/8 za tri, 6/9 slobodna), a tome je dodao čak 13 skokova i sedam asistencija čime je bio prvi strijelac, skakač i asistent susreta. Miloš Pešić dodao je 22 poena.

Kod poraženih najučinkovitiji bio je Jure Lalić koji je za 27 minuta ubacio 20 poena uz šut 6/8 za dva i 8/9 s linije slobodnih bacanja, a Blaž Mahkovic odao je 18 poena. Dino Cinac za 18 minuta ubacio je pet poena (1/1 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri skoka, a Paolo Marinelli za 14 minuta ostao je bez poena uz jedan promašaj za tri poena i četiri asistencije.

Slovensko prvenstvo, peto kolo:
Tajfun Šentjur - Krka 86:73

Ljestvica:
1. Krka 4-1
2. Rogaška 4-0
3. Tajfun Šentjur 3-2
4. Petrol Olimpija 3-1
...

FOTO: Krka/Drago Perko

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!