Rukomet

Bjelovar se porazom u uzvratu oprostio od Europe

Mihaela Bradovski • subota, 10.11.2018.
Bjelovar se porazom u uzvratu oprostio od Europe
Foto: Davor Sajko

Iako su samo dan ranije protiv Kristianstada upisale minimalnu pobjedu, rukometašice Bjelovara u uzvratnom su susretu upisale visok 22:27 poraz te se tako propustile plasirati u šesnaestinu finala Challenge kupa...

Bjelovarčanke su u prvom susretu trećeg kola stigle do minimalne 23:22 pobjede, no ona se nakon uzvrata pokazala premalom zalihom za plasman u idući krug natjecanja. Imale su rukometašice Bjelovara u tom dvoboju i šest golova prednosti za čime će zasigurno najviše žaliti.

Na papiru gostujućoj ekipi pripale su uvodne minute u kojima su održavale prednost od pogotka, odnosno dva, no već su do sredine tog prvog poluvremena pale u zaostatak od četiri zgoditka. Ivana Dragišić na ulasku u 21. minutu poentirala je za 8:10 nakon čega punih deset minuta mreža Kristianstada ostaje nedirnuta.

Kraj crnog perioda za Bjelovar stigao je tako tek s početkom drugog dijela, u koji se ušlo pri 14:8 za švedski sastav. Pet minuta kasnije Johanna Hilli stavlja točku na i serije svoje ekipe preko koje Kristianstad stiže do visokih 18:11.

Sredinom nastavka Bjelovar preko u konačnici stopostotne Kristine Smiljčić, autorice sedam zgoditaka, smanjuje na tri zaostatka, no dalje od toga nije išlo.

Melita Jug skupila je 22 obrane, koliko je na drugoj strani imala i Petra Kudlačkova, dok je naslov najefikasnije u ovom dvoboju ponijela Linnea Efraimsson s osam pogodaka.

Uzvratna utakmica 3. kola Challenge kupa:
Kristianstad - Bjelovar 27:22 (14:8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!