Automoto

Lewis Hamilton kreće s pole positiona u utrku za Veliku nagradu Brazila

Branimir Korać • subota, 10.11.2018.
Lewis Hamilton kreće s pole positiona u utrku za Veliku nagradu Brazila
Foto: EPA

Lewis Hamilton u utrku za Veliku nagradu Brazila na Interlagosu krenut će s prve pozicije. Hamilton je bio najbrži u kvalifikacijama i to s malom prednosti ispred Sebastiana Vettela...

Nakon što je osigurao titulu svjetskog prvaka, Lewis Hamilton tek odrađuje posao u završnici sezone, ali pokušat će taj posao odraditi na najbolji način i upisati nove pobjede.

U Interlagosu je dobro krenuo i u utrku će ući s pole positiona nakon što je ostavio iza sebe Sebastiana Vettela koji je ostvario 93 tisućinke sporije vrijeme. Ostaje još za vidjeti hoće li Vettel krenuti s druge pozicije nakon što se našao pod istragom.

Iza Hamiltona i Vettela smjestili su se njihovi momčadski kolege Valtteri Bottas i Kimi Raikkonen, a slijedi Red Bull, no Australac Daniel Ricciardo još ima i kaznu od pet mjesta na startnom gridu.

Lewis Hamilton imao je jednu neugodnu situaciju u drugom krugu kvalifikacija kada je izbjegao bliski kontakt s Williamsovim Sergejom Sirotkinom.

"Bile su ovo teške kvalifikacije, Ferrari je bio nevjerojatno brz ovog vikenda. Napravili smo puno posla da bi bolid doveli u najbolje stanje prije ovog vikenda, posljednji krug nije bio najbolji i nisam bio svjestan da sam osvojio pole position stoga sam bio iznenađen", kaže Hamilton.

VN Brazila, kvalifikacije:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Sebastien Vettel (Ferrari)
3. Valtteri Bottas (Mercedes)
4. Kimi Raikkonen (Ferrari)
5. Max Verstappen (Red Bull)
6. Daniel Ricciardo (Red Bull)
7. Marcus Ericsson (Sauber)
8. Charles Leclerc (Sauber)
9. Romain Grosjean (Haas)
10. Pierre Gasly (Toro Rosso)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!