Rukomet

Podravka protiv Thüringera traži pobjedu za prolaz skupine

Jan Šneler • nedjelja, 11.11.2018.
Podravka protiv Thüringera traži pobjedu za prolaz skupine
Foto: FaH

Na rasporedu je 5. kolo EHF Lige prvakinja, a koprivnička Podravka ugostit će njemački Thüringer i tražiti bodove za prolaz grupne faze natjecanja...

Težak dvoboj očekuje rukometašice Podravke u ogledu 5. kola EHF Lige prvakinja. Dvoboj protiv njemačkog Thüringera ključan je u regularnoj fazi Lige prvakinja. Koprivničanke trenutno imaju tri boda, dok je Thüringer na posljednjem mjestu bez osvojenog boda.

Ipak, taj trenutni poredak treba zaboraviti jer bi Podravka porazom došla na rub ispadanja. Postoji nekoliko opcija kako Koprivničanke mogu izboriti prolaz skupine. Jedan je svakako pobjeda, najelegantniji način kojim bi kolo prije kraja osigurali prolaz dalje. Drugi je remi s kojim bi također osigurali prolazak dalje. Treći je poraz s dva ili manje razlike i nada da Thüringer neće slaviti protiv Krima iz Ljubljane. Četvrti, onaj najgori, je veći poraz i nada da će Krim pobijediti u gostima ili da Podravka izvede čudo i slavi kod Gyora.

Računica je jasna, sve osim pobjede ili remija vodi Podravku u dodatnu neizvjesnost i nije nikako dobro. Momčad koju vodi Zlatko Saračević igrala je dobro, pobijedila u prvom susretu Thüringer, mučila Gyor do posljednjih minuta i onda nažalost ispustila pobjedu u zadnjim sekundama protiv Krima. Ipak, bez obzira na to što u posljednje vrijeme pokazuju znakove umora i plaćaju danak neiskustvu igranja na ovakvoj razini, Podravka ima šanse.

Prije svega, važna je odlična obrana gdje će naravno rukometašice u polju trebati pomoći sjajnoj Jovani Risović da opet zaključa vrata gola. Bez desetak i više obrana vratarice, Podravka nema velikih šansi. Drugi važan čimbenik je igra u napadu. Podravka je u prva dva kola pokazala sjajnu igru, lepršavu, opuštenu i to je ključ pobjede. Igra u grču, forsiranje i pucanje iz neizrađenih pozicija omogućavaju protivnicama da lakšim pogocima psihološki "unište" momčad.

Podravka ima mladost, ponekad je to dobro jer je motiv za dokazivanjem ogroman, no često zna biti i otegotna okolnost zbog neiskustva i prevelike želje. Tu je odgovornost na Saračeviću da smiri svoje igračice kako bi ponovile sjajne igre protiv Gyora i Krima u Koprivnici. Šansa postoji, velika stvar je igranje u Ligi prvaka, a prolazak skupine bio bi također veliki doseg za ovu momčad. Dodatnih šest utakmica protiv najjačih protivnica bio bi sjajan ulog za budućnost i velika škola za mlade rukometašice.

Koprivnica voli rukomet i publika će sigurno biti dodatni poticaj rukometašicama. Kvalitete im ne nedostaje, motiva imaju na pretek i nadajmo se kako će na terenu pokazati da su zaslužili prolaz među 12 najboljih klubova Lige prvaka. Utakmica je na rasporedu od 18 sati.

Liga prvakinja, 5. kolo:
Podravka - Thüringer (18.00)

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!