Tenis

Nishikori iznenadio Federera u prvom kolu ATP Finalsa

Jan Šneler • nedjelja, 11.11.2018.
Nishikori iznenadio Federera u prvom kolu ATP Finalsa
Foto: EPA

Japanski tenisač Kei Nishikori iznenadio je u prvom kolu ATP Finalsa Rogera Federera. Nishikori je slavio u dva seta za samo sat i pol igre...

Prošlo je više od četiri godine otkada je Kei Nishikori slavio protiv Rogera Federera. U međuvremenu, ova su se dva tenisača susrela šest puta, od čega dva na Finalsima i svaki je puta slavio Švicarac. Večeras, u prvom kolu ATP Finalsa u Londonu, bolji je nakon dva seta bio japanski tenisač.

U prvom setu oba su tenisača sjajno držala svoje servise. Break prilika nije bilo, rijetko kada je bilo i naznaka da bi neki tenisač mogao ozbiljnije napasti protivnikov servis i logično je da je set otišao u tie-break.

U 13. igri, Nishikori je ipak pokazao bolju igru. Uspješno povezavši dva mini breaka i svoja sigurna četiri servisa, Japanac je poveo sa 6:1.

Praktički je riješio pitanje pobjednika seta i Federeru je trebalo čudo da se vrati. Iako je uspio uzeti jedan poen na Nishikorijev servis, više od toga Švicarac nije mogao te je japanski tenisač upisao 7:6.

Drugi set ponudio je ipak puno više uzbuđenja i čak tri breaka. Već u prvom gemu, Federer dolazi do breaka prednosti. Na odgovor se nije dugo čekalo, deveti igrač svijeta već je u idućem gemu vratio stvari na početak.

Bolju igru Nishikori je iskoristio u šestom gemu kada je još jednom oduzeo servis Federeru i svojim mirnim servisom priveo meč kraju osvojivši drugi set sa 6:3.

U skupini B, osim Federera i Nishikorija, nastupaju još Kevin Anderson i Dominic Thiem. Anderson, koji je sljedeći Federerov protivnik, slavio je protiv Austrijanca također s 2:0 u setovima.

ATP Finals, 1. kolo, Skupina B:
Roger Federer (Švicarska) - Kei Nishikori (Japan) (4)6:7 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!