Tenis

Marach i Pavić odlično krenuli u Londonu, u prvom kolu slavili u dva seta

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.11.2018.
Marach i Pavić odlično krenuli u Londonu, u prvom kolu slavili u dva seta
Foto: EPA

Oliver Marach i Mate Pavić među glavnim su favoritima za osvajanje ATP Finalsa u Londonu, a u prvom kolu za protivnike imali su Francuze Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta koje su svladali bez većih problema...

Rutinski odrađen posao za Olivera Maracha i Matu Pavića u prvom kolu na ATP Finalsu u Londonu. Tek nešto više od sat i pol trebalo im je za pobjedu protiv vrlo neugodne francuske kombinacije Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut.

Nikada ranije Marach i Pavić nisu svladali Herberta i Mahuta, u svim dosadašnjim međusobnim dvobojima upisali su poraze uključujući i dva ovogodišnja dvoboja.

Prvi put ove godine susreli su se u Rotterdamu i izgubili s 2:6, 6:2, 10:7 da bi na Roland Garrosu upisali još uvjerljiviji poraz sa 6:2, 7:6 u borbi za titulu. Osveta je stigla u Londonu, ovaj put Marach i Pavić bili su puno bolji i oprezniji te upisali pobjedu.

Od početka su stvari išle u željenom smjeru za Maracha i Pavića koji su već u prvom gemu stigli do break lopte, nisu je iskoristili, ali u drugom servis gemu Francuza bili su uspješniji i od 40:0 došli do breaka.

U drugom setu napravili su break već u prvom gemu te kod 2:0 i 4:2 imali break lopte koje nisu iskoristili. Kazna je stigla u osmom gemu gdje su izgubili servis, Herbert i Mahut su se vratili u meč te je odluka pala u tie-breaku. Vrlo brzo hrvatsko-austrijska kombinacija stvara prednost te sa 7:3 uzima tie-break i dolazi do pobjede.

Dobar start uoči nastavka u vrlo teškoj skupini gdje će u drugom kolu igrati protiv Kubota i Mela, a u trećem protiv Bryana i Socka.

ATP Finals, parovi, prvo kolo:
Oliver Marach/Mate Pavić - Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut 6:4, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!