Tenis

Marin Čilić nastavio niz poraza protiv najboljeg njemačkog igrača

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.11.2018.
Marin Čilić nastavio niz poraza protiv najboljeg njemačkog igrača
Foto: EPA

Prvo kolo u skupini na ATP Finalsu u Londonu nije prošlo dobro za Marina Čilića. Igrao je protiv Alexandera Zvereva i upisao novi poraz protiv njemačkog igrača...

Marin Čilić nema dobar skor na ATP Finalsu, a niti dobar omjer s Alexanderom Zverevom. Samo jednu pobjedu upisao je u dosadašnjim nastupima na završnom turniru, jednako kao što je upisao samo jednu pobjedu i u mečevima protiv njemačkog tenisača. Povijest mu nije išla na ruku, kao niti događanja na terenu.

Zverev je odnio pobjedu u još jednom tijesnom meču koji je potrajao nešto više od dva sata, a slavio je u dva tie-breaka. Prvi je dobio sa 7:5 dok je u drugom pomeo Marina sa 7:1.

Čilić je imao jako dobar ulazak u meč, ali nije uspio na duže vrijeme zadržati tu visoku razinu. Poveo je odmah s 3:0, zatim imao tri break lopte u naredna dva gema, no tu se Zverev uspio izvući. Kod 5:3 Marin je servirao za prvi set, ali prvi put u meču na svom servisu je odigrao dosta loše, ponudio Zverevu break loptu i on je koristi te se vraća u set.

Do tie-breaka obojica su uspjeli zadržati svoj servis, a tamo je Zverev došao do 6:3 uz dva servisa. No nije iskoristio tu priliku te je Čilić smanjio na 6:5 i imao servis, ali ni on ne osvaja poen na svom servisu te Zverev uzima prvi set.

I u drugom setu Čilić je uspio prokockati prednost. Došao je do breaka sredinom drugog seta kada je poveo d 4:3, ali umjesto da nastavi u tom ritmu, odmah je izgubio svoj servis i Zverev se ekspresno vratio. Imao je Nijemac kod 5:4 prvu meč loptu, ali nije ju iskoristio i set je otišao u tie-break.

Tu je nakon 1:1 došlo do potpunog pada kod Marina koji gubi svih narednih šest poena i Zverev dolazi do prve pobjede u skupini, a Čilića stavlja u neugodnu poziciju. Marinu će lako moguće za prolaz trebati pobjede u oba naredna meča protiv Novaka Đokovića i Johna Isnera, a može se dogoditi da niti to ne bude dovoljno. Sljedeći protivnik bit će mu Isner za dva dana.

ATP Finals, prvo kolo:
Alexander Zverev (Njemačka) - Marin Čilić (Hrvatska) 7:6(5), 7:6(1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 12.11.2018. u 20:02
    Haha ma bravo,s 31 godinom budeš radio na svojoj igri svaka ti čast na ovako glupoj izjavi,veceg oscilatora u svijetu sporta nisam vidio,kakav lik nevjerojatno,igrac koji nikada nije imao muda,stvarno ne znam na koju foru si ti top 10 igrac..
    Šojka Rugalica