Zimski sportovi

Medveščak gostuje kod Vienna Capitalsa, obje momčadi traže pravu formu

Sportnet • utorak, 13.11.2018.
Medveščak gostuje kod Vienna Capitalsa, obje momčadi traže pravu formu
Foto: FaH

Medvjedi nastavljaju sezonu gostujućom utakmicom protiv EC Spusu Vienna Capitalsa. Obje momčadi nalaze se u negativnom nizu...

Momčad Medveščaka ubilježila je četiri poraza u posljednjih pet utakmica, dok su Vienna Capitalsi izgubili svih posljednjih pet utakmica, no to nije realna slika jednog od glavnih favorita lige koji je sjajno ušao u sezonu, pobjedivši svih 12 utakmica na početku sezone, uključujući i dvoboj 4. kola kada su Medvjedi ugostili Vienna Capitalse u Sisku. Momčad EC Spusu Vienna Capitals vodi poznati 60-godišnji kanadski stručnjak Dave Cameron koji se može pohvaliti bogatom trenerskom karijerom. Ovogodišnje preuzimanje momčadi Vienna Capitalsa njegov je prvi europski angažman, dok je cijelu svoju trenersku karijeru proveo u Americi i Kanadi. Kao pomoćni trener seniorske reprezentacije Kanade, osvojio je zlatnu medalju na IIHF Svjetskom prvenstvu 2016. godine, dok je još tri svjetske medalje osvojio s U-20 reprezentacijom Kanade. Posljednjih osam sezona proveo je radeći u Kanadi gdje je kao pomoćni i glavni trener vodio NHL momčadi Ottawa Senatorsa i Calgary Flamesa. Pomoćni trener momčadi Vienna Capitalsa je dobro nam poznati 26-godišnji Kanađanin Dylan Beston koji je zadnje tri sezone radio kao pomoćni trener Medveščaka.

Momčad Vienne Capitalsa trenutno se nalazi na 3. mjestu EBEL lige s 12 pobjeda i pet poraza, dok su Medvjedi nakon 16. kola na 11. mjestu lige s 5 pobjeda i 11 poraza. Najučinkovitiji igrači momčadi iz Beča su 28-godišnji kanadski napadač Chris DeSousa koji je ove sezone u EBEL ligi sakupio 18 bodova (12 golova i 6 asistencija) te 27-godišnji Austrijanac Peter Schneider koji je sakupio 17 bodova (5 golova i 12 asistencija). Tijekom IIHF internacionalne reprezentativne pauze, austrijska momčad pojačala je svoje obrambene redove s 32-godišnjim Amerikancem Patrickom Mullenom koji je ovu sezonu započeo u švedskom Linkopingu. Zanimljivost je da je njegov otac Joe Mullen, inače dobro poznato ime u hokejaškim krugovima, prvi Amerikanac koji je postigao 500 pogodaka u NHL ligi te je član Kuće slavnih NHL-a. Prvi golman momčadi iz Beča je 34-godišnji Amerikanac Jean Philippe Lamoureux koji je branio u svih 17 utakmica ove sezone te je s postotkom od 91.3 posto obrana na sedmom mjestu najboljih golmana lige. U momčadi Medveščaka, najučinkovitiji igrač sezone je Norvežanin Sondre Olden s 14 bodova (5 golova i 9 asistencija) koji ovu utakmicu neće igrati radi ozljede, prate ga Sebastien Sylvestre, kapetan Yann Sauve i Jordan Samuels-Thomas s 10 bodova.

Uspoređujući statistiku igre s igračem više, momčad Aarona Foxa je uspješnija sa 16.9 posto realiziranih prilika, dok je momčad Davea Camerona ove sezone realizirala 15.7 posto prilika u igri s igračem više. U igri s igračem manje, Medvjedi su također malo uspješniji od momčadi Vienne Capitalsa, odnos je 81.3 posto u odnosu na 80.3 posto obranjenih situacija momčadi iz Beča. Gledajući kaznene minute, Medvjedi su ove sezone 9.6 minuta po utakmici bili na klupi za kažnjene igrače, dok su hokejaši Vienne Capitalsa proveli 10.4 minute u igri s igračem manje na ledu.

Očekuje nas uzbudljiva i dinamična utakmica u kojoj će obje momčadi tražiti prekid negativne serije. Dvoboj ove dvije momčadi na rasporedu je s početkom u 19:15 sati u Erste Bank Areni kapaciteta 7.000 mjesta.

KHL Medveščak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!