Tenis

Tie-breakovi kobni za Mektića i Peyu, upisan drugi poraz na ATP Finalsu

Jan Šneler • utorak, 13.11.2018.
Tie-breakovi kobni za Mektića i Peyu, upisan drugi poraz na ATP Finalsu
Foto: FaH

U drugom kolu ATP Finalsa, hrvatski tenisač Nikola Mektić u paru s Austrijancem Alexanderom Peyom upisao je drugi poraz...

Slično kao i u prvom kolu, Nikola Mektić i Alexander Peya rutinski su poraženi u drugom susretu. Bolji od njih nakon dva tie-breaka bili su Raven Klaasen i Michael Venus.

Prvi set bio je vrlo neizvjestan. Tek dvije break prilike imali su Klaasen i Venus u četvrtom gemu, no Mektić i Peya su se uspjeli obraniti. Niti jedan par nije došao do breaka te se ušlo u tie-break.

Mektić i Peya su odlično počeli i poveli s 1:3. Nažalost, nisu do kraja uspjeli izgurati prednost breaka i na kraju je par Klaasen - Venus slavio sa 7:5.

U drugom setu, Južnoafrikanac i Novozelanđanin dolaze do velike prednosti u sedmom gemu. Oduzeli su servis austrijsko-hrvatskom paru i poveli s 5:3. Mektić i Peya se nisu predavali te su uspjeli u 10. gemu doći do važnog breaka i odgoditi pobjedu protivničkog para.

Ipak, odgoda nije trajala predugo jer su Klaasen i Venus u potpunosti dominirali u 13. igri. Vodili su 5:1 i premda su Mektić i Peya uspjeli smanjiti na 5:4, južnoafričko-novozelandski par s istih 7:5 kao i u prvom, okončao je drugi set.

Mektiću i Peyi ostao je još jedan meč na ATP Finalsu. Protivnici će im biti Jamie Murray i Bruno Soares, a nadajmo se kako će uspjeti doći do prvog osvojenog seta na turniru.

ATP Finals, parovi:
Raven Klaasen/Michael Venus - Nikola Mektić/Alexander Peya 7:6(5) 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!