Tenis

Yannick Noah odredio igrače za finale Davis Cupa protiv Hrvatske

Branimir Korać • utorak, 13.11.2018.
Yannick Noah odredio igrače za finale Davis Cupa protiv Hrvatske
Foto: EPA

Izbornik francuske Davis Cup reprezentacije Yannick Noah odredio je petoricu igrača na koje računa u finalnom dvoboju Davis Cupa u Lilleu...

Yannick Noah odlučio je koju će petoricu igrača povesti u finale protiv Hrvatske koje je na rasporedu za desetak dana u Lilleu. Trojica najbolje rangiranih Francuza u singlu nisu u postavi pa bi tako ulogu prvog igrača trebao preuzeti Lucas Pouille, a prema rankingu uz njega bi u singlu trebao nastupiti Jeremy Chardy.

Nakon što je potvrđeno kako Richard Gasquet ne može nastupiti, u zraku je ostalo pitanje hoće li biti pozvani Gael Monfils ili najlogičnije rješenje zbog podloge Gilles Simon, možda čak i Benoit Paire, ali Noah je ostao pri onim imenima s kojima je i krenuo u pripreme.

Tako osim Pouillea i Chardyja za finale ostaju prijavljeni Pierre-Hugues Herbert, prema rankingu u singlu treći Francuz, ali izgledan za nastup u parovima, a ne u singlu, zatim Nicolas Mahut koji će s Herbertom odraditi parove te Jo-Wilfried Tsonga.

Tsonga je u postavi iako je ove godine odigrao vrlo malo mečeva i pao na 261. mjesto na ljestvici. Bio je više od pola godine van terena, vratio se u rujnu te nastupio na četiri dvoranska turnira i upisao samo jednu pobjedu i to u Antwerpu protiv Guida Pelle.

Finale je na rasporedu od 23. do 25. studenog, igra se u Lilleu na zemljanoj podlozi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!