Nogomet

Brekalo: "Presretan sam što sam dio ove momčadi, to je ispunjenje sna"

Branimir Korać, hns.family • utorak, 13.11.2018.
Brekalo: "Presretan sam što sam dio ove momčadi, to je ispunjenje sna"
Foto: FaH

Novo ime u hrvatskoj reprezentaciji je Josip Brekalo. Mladi igrač Wolfsburga odličnim nastupima u klubu i mladoj reprezentaciji zaslužio je poziv među najbolje...

Josip Brekalo prvi put je u društvu A reprezentativaca, odlični nastupi u dresu Wolfsburga donijeli su mu poziv u reprezentaciju.

"Presretan sam što sam dio ove momčadi, to je ispunjenje sna. Na izborniku je odluka o minutaži, ja sam spreman i bit ću najsretniji dočekam li trenutak svog debija. Brzo sam se uklopio, kao da sam već više puta dolazio na okupljanja."

Nije samo Brekalo tu od mladih snaga, stigao je i Nikola Vlašić, a osim njih još je tu niz mladih igrača koji su u kadru reprezentacije do 21 godine, a kucaju na vrata A reprezentacije.

"Kroz kvalifikacije smo pokazali da se radi o dobroj momčadi i talentiranim igračima. Normalna je smjena generacija i prirodno je da će neki od nas naslijediti sadašnje legende."

Pred Brekalom i reprezentacijom je dvoboj protiv Španjolske, a nada se ponekoj minuti.

"Onaj rezultat iz Elchea nije realan. Krenemo li u četvrtak od samog početka uz pomoć navijača, sve će biti drugačije. Idemo na pobjedu. Bilo bi i za mene veliko iskustvo zaigrati pred prepunim Maksimirom."

Svojom karijerom je zadovoljan, igra u Wolfsburgu u kontinuitetu i to je trenutno najvažnije.

"Isplatila mi se upornost i na pravom sam putu. Još sam uvijek mlad, a igram standardno u Bundesligi. Wolfsburg sigurno može još bolje, do viših pozicija na tablici, i nadam se da ćemo se kroz trud vratiti na prijašnje staze."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!