Košarka

Rimac želi nastaviti dobar niz i u Berlinu

Jan Šneler • srijeda, 14.11.2018.
Rimac želi nastaviti dobar niz i u Berlinu
Foto: FaH

U 7. kolu Eurokupa, košarkaši Cedevite pokušat će pobjedom kod Albe iz Berlina doći na korak do plasmana u Top 16...

Važan susret očekuje Cedevitu u 7. kolu košarkaškog Eurokupa. Hrvatski prvak na gostovanju kod Albe iz Berlina može doći na korak do prolaska u Top 16 fazu.

Naime, ako uzmemo u obzir da Limoges ima omjer 2-4 i igra danas protiv favoriziranog Lokomotiv Kubana, Cedevita bi pobjedom u Berlinu došla do četvrte pobjede i trebala bi joj još jedna pobjeda u sljedeća tri susreta za siguran prolaz dalje.

Velika je ovo prigoda za momčad koju vodi Slaven Rimac pogotovo zbog činjenice da berlinska Alba ima određenih problema s ozlijeđenim igračima.

Hrvatski prvak je u fazi transformacije, skupa i neadekvatna strana rješenja su stvar prošlosti, a svakako treba pozdraviti dolazak Marka Banića i Jakova Mustapića koji će pojačati roster Cedevite.

U prvom ogledu ovih klubova, Cedevita je u Zagrebu došla do 75:73 pobjede. To je ujedno jedini poraz njemačkog kluba u Eurokupu ove sezone i dobra forma ove momčadi dovoljno govori o težini današnjeg susreta.

Jasno, problemi s ozljedama i nešto tanja vanjska linija nisu dovoljni da se Alba podcijeni i Cedevita će sigurno morati biti na visokoj razini poglavito u obrani, a potom i strpljiva u napadačkom dijelu.

Hrvatski prvak definitivno ima kvalitete za Eurokup. Uz sve kvalitete koje Alba posjeduje, njemački klub nije bauk i Cedevita definitivno ne putuje u Berlin bez ikakve šanse.

Ulog je velik, ali situacija je komotna za zagrebačku momčad. Pobjeda nije imperativ, ali bi svakako dobro došla i kao što smo rekli, de facto donijela Cedeviti Top 16.

Eurokup, 7. kolo:
Alba Berlin - Cedevita (20:00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!