Tenis

Novak Đoković pregazio Zvereva i došao nadomak polufinala

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.11.2018.
Novak Đoković pregazio Zvereva i došao nadomak polufinala
Foto: EPA

Novak Đoković upisao je i drugu pobjedu u skupini na ATP Finalsu u Londonu, nakon što je lakoćom svladao u prvom kolu Johna Isnera, još lakše je došao do pobjede protiv Alexandera Zvereva...

Novak Đoković jako je blizu polufinalu na ATP Finalsu u Londonu. U prva dva kola potvrdio je status apsolutnog favorita skupine upisavši dvije glatke pobjede, a posebno impresivna bila je ova druga protiv Alexandera Zvereva koji je pregažen sa 6:4, 6:1.

Zverev je na startu svladao Marina Čilića dva puta vraćajući se iz breaka zaostatka, ali Đoković je bio puno oprezniji od Marina i nije dopustio Zverevu da mu ozbiljnije zaprijeti. Ponovno je pokazao da je na reternu jedan od najboljih igrača u modernom tenisu, odlično je kontrolirao meč i u ključnim trenucima koristio prilike.

Sve do završnice prvog seta vodila se potpuno ravnopravna bitka u kojoj su obojica bez većih problema držali svoj početni udarac, a onda je krenuo lagani pad Nijemca.

Kod 4:4 Zverev je propustio dvije break lopte, a onda u sljedećem gemu pružio Đokoviću njih tri, ujedno i set lopte, nije izdržao pritisak i izgubio je set sa 6:4.

Drugi set bio je jednosmjeran, pa čak i jedini gem koji je Zverev osvojio, onaj za 1:1, uzeo ga je uz puno muke. Nakon toga potpuno je pao, nije osvojio više nijedan gem, a Đoković je u tih zadnjih pet gemova izgubio ukupno samo tri poena.

U posljednjem kolu Đoković igra protiv Čilića koji večeras igra svoj bitan meč protiv Johna Isnera.

ATP Finals, skupina Guga Kuerten:
Novak Đoković - Alexander Zverev 6:4, 6:1

Poredak:
1. Novak Đoković 2-0 (4:0)
2. Alexander Zverev 1-1 (2:2)
3. Marin Čilić 0-1 (0:2)
4. John Isner 0-1 (0:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!