Tenis

Amerikanci svladali Maracha i Pavića, odluka o prolazu u polufinale u zadnjem kolu

Jan Šneler • srijeda, 14.11.2018.
Amerikanci svladali Maracha i Pavića, odluka o prolazu u polufinale u zadnjem kolu
Foto: EPA

U drugom kolu ATP Finalsa, u konkurenciji parova, hrvatski tenisač Mate Pavić u paru s Oliverom Marachom upisao je poraz od Mikea Bryana i Jacka Socka...

Nakon dobre predstave i pobjede u prvom kolu, Mate Pavić i Oliver Marach poraženi su u drugom meču ATP Finalsa koji se održava u Londonu. Bolji od njih nakon točno sat vremena igre bili su Amerikanci Mike Bryan i Jack Sock.

Vrlo izjednačena bila je igra u prvom setu. Više manje oba para su lagano dobivala svoje servise. Nažalost, prvi su pokleknuli baš Marach i Pavić. U devetom gemu Bryan i Sock dolaze do 40:0 i nakon tri neiskorištene break lopte, posljednju koriste i dolaze do prednosti.

Bez većih problema potvrdili su break i osvojili prvi set sa 6:4. U nastavku meča Marach i Pavić vrlo rano ponovno gube servis. Već u trećem gemu, Amerikanci su došli do novog breaka. Imali su Bryan i Sock sve u svojim rukama, vodstvo od 5:4 i servis, no nekako se austrijsko-hrvatski par uspio vratiti i u ključnom trenutku doći do svog breaka.

U sljedećem gemu Bryan i Sock imali su dvije break lopte, no Marach i Pavić su ipak pokazali koncentraciju i odveli set u tie-break. Bolju igru pokazao je američki par u 13. igri. Rani mini break i vrlo dobra završnica odvela ih je do 7:4 i pobjede u drugom meču ATP Finalsa.

Ako žele proći u polufinale, Marach i Pavić morat će slaviti protiv Lukasza Kubota i Marcela Mela. S druge strane, Bryan i Sock došli su do druge pobjede i praktički osigurali prolazak dalje.

ATP Finals, parovi, 2. kolo:
Oliver Marach/Mate Pavić - Mike Bryan/Jack Sock 4:6 (4)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!