Tenis

Čilić treba pobjedu za ostanak u igri za polufinale ATP Finalsa

Jan Šneler • srijeda, 14.11.2018.
Čilić treba pobjedu za ostanak u igri za polufinale ATP Finalsa
Foto: EPA

U drugom kolu ATP Finalsa najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić susrest će se s Amerikancem Johnom Isnerom...

Iako smo se nadali boljem startu hrvatskog tenisača na ATP Finalsu, Marin Čilić upisao je poraz u prvom kolu od Alexandera Zvereva. Nije to bila dominantna predstava njemačkog tenisača već je Čilić ponovno previše griješio i poklonio pobjedu Zverevu.

U utorak slijedi drugo kolo i ogled protiv Johna Isnera s kojim Čilić ima relativno dobar omjer od sedam pobjeda i tri poraza. Malo je problematično što su baš ta tri poraza došla u protekle dvije godine, ali hrvatski tenisač definitivno ima igru za Isnera.

Nevezano za to hoće li slaviti protiv Isnera ili ne, jer u svakom slučaju slijedi težak okršaj protiv Novaka Đokovića, Čilić bi morao hrabrije igrati i češće riskirati u trenucima kada ima pozitivan rezultat i igru s kojom bi trebao slaviti protiv suparnika. Važno je to i za njegovu psihološku snagu, ali i za sigurnost u udarcima.

Jasno, Čilić možda igra malo pod kočnicom jer sigurno razmišlja o finalu Davis Cupa protiv Francuske koje počinje za samo devet dana. Hrvatski tenisač ima popravnu priliku da dođe do naslova pobjednika Davis Cupa. U tom kontekstu, rezultati s ATP Finalsa padaju u drugi plan.

Jedno je sigurno. Protiv Isnera Čilića očekuje težak meč i protivnik koji ima jako dobar servis. Hrvatski tenisač kvalitetniji je od Amerikanca i ima veliku šansu prekinuti taj crni niz poraza na ATP Finalsu. Pobjede mu trebaju, ponajviše zbog psihološke snage, a tek potom zbog nekog renkinga ili prolaska skupine.

ATP Finals, 2. kolo:
Marin Čilić (Hrvatska) - John Isner (SAD) (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!