Tenis

Karlović uspješan protiv Gomeza za četvrtfinale Challengera u Houstonu

Jan Šneler • srijeda, 14.11.2018.
Karlović uspješan protiv Gomeza za četvrtfinale Challengera u Houstonu
Foto: EPA

Sjajni Ivo Karlović nastavlja s dobrim igrama u Houstonu i pobjedom protiv ekvadorskog tenisača Emilia Gomeza ulazi u četvrtfinale tamošnjeg Challengera...

Prilično lagan posao imao je hrvatski tenisač Ivo Karlović u drugom kolu Challengera u Houstonu. Protiv 331. tenisača na svijetu Emilia Gomeza, Karloviću je trebalo tek nešto više od sat vremena.

Kao što je imanentno za Karlovićeve mečeve, neki tie-break je morao biti prisutan. U prvom setu oba tenisača relativno dobro su servirala i set je otišao u 13. igru. U njoj je Karlović bio fenomenalan te je odličnim startom došao do vodstva 5:0. Gomez je uspio uzeti samo jedan poen te je hrvatski tenisač slavio u tie-breaku sa 7:1.

U drugom setu, Karlović igra odlično na svom servisu. Nevjerojatan je podatak da u pet osvojenih gemova na svom servisu niti jedan poen nije dozvolio protivniku. Karlović je imao 100% osvojenih poena na svom servisu u drugom setu. To je prilično raritetan podatak, a uz to je i napravio break u šestom gemu i s 3:6 slavio u meču.

U sljedećem kolu čeka ga bolji iz ogleda Dominika Koepfera i Ernesta Escobeda, ali ako je suditi po današnjoj Karlovićevoj igri, plasman u polufinale trebao bi izboriti.

Challenger, Houston (m), 2. kolo:
Emilio Gomez (Ekvador) - Ivo Karlović (Hrvatska), 3 (1)6:7 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!