Košarka

Dražen Anzulović objavio popis za susrete s Mađarskom i Litvom, vraća se Marin Rozić

Branimir Korać • četvrtak, 15.11.2018.
Dražen Anzulović objavio popis za susrete s Mađarskom i Litvom, vraća se Marin Rozić
Foto: FaH

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović objavio je koje igrače očekuje na okupljanju reprezentacije za kvalifikacijske dvoboje protiv Mađarske i Litve...

Hrvatska još uvijek ima matematičke šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kinu, ali nema više pravo na niti jedan poraz. Već sljedeće reprezentativno okupljanje donosi težak posao, prvo u Osijek dolazi Mađarska, a onda slijedi onaj najteži dio - Hrvatska ide u Litvu.

U ovim susretima Dražen Anzulović ne može računati na igrače iz NBA i euroligaških klubova, a kratko je ustvrdio: "Popis se sastoji od igrača koji zadovoljavaju ono što u ovom trenutku želimo igrati kroz kvalifikacije. Nadam se da ćemo odigrati dvije dobre utakmice i da će svi igrači opravdati dolazak na popis reprezentacije."

Na popisu se neočekivano našao Cibonin kapetan Marin Rozić koji je posljednji put u krugu reprezentacije bio još u prošlom desetljeću, a osim njega tu je ponovno i Miro Bilan dok je pozivnicu dobio i Martin Junaković.

Reprezentativci se okupljaju 25. studenog u Zagrebu odakle odmah odlaze na pripreme u Osijek. Prva kvalifikacijska utakmica je na rasporedu već 29. studenog u 18:00 protiv Mađarske u dvorani Gradski vrt, a 2. prosinca slijedi utakmica u Litvi u 18:30 po hrvatskom vremenu.

Na popisu se nalaze:
KALAJŽIĆ Mate
JUNAKOVIĆ Martin
KATIĆ Toni
BOŠNJAK Domagoj
ŽGANEC Karlo
MUSTAPIĆ Jakov
BILINOVAC Josip
ROZIĆ Marin
BOŽIĆ Luka
VUKOVIĆ Domagoj
BABIĆ Luka
BILAN Miro
ZUBČIĆ Tomislav
PERIĆ Hrvoje
ČAKARUN Marjan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac16.11.2018. u 09:10
    Nije tu nista do igraca, nego do trenera, ako Zula nemoze sa Bogdanovicem, Šaricem i ostalim NBA igracima, nemoze ni sa ovima, zalosno ali istinito.
    53njac
  • Bestija_ST15.11.2018. u 22:04
    Koja debilana...repstacija osigurava svoju izjavu: "bit ce cudo ako se plasiramo".
    Bestija_ST
  • 53njac15.11.2018. u 20:14
    Umjesto da ode u mirovinu on dobije poziv u repku...
    53njac