Nogomet

Dalić i Perišić: "Englezi su jako dobri, bit će teško, ali borit ćemo se"

Mihaela Bradovski • subota, 17.11.2018.
Dalić i Perišić: "Englezi su jako dobri, bit će teško, ali borit ćemo se"
Foto: FaH

Hrvatska u nedjelju od 15 sati igra u Londonu protiv Engleske posljednji susret u skupini Lige nacija. Natjecanje može završiti na sve tri pozicije, pobjeda joj donosi završni turnir, poraz je izbacuje u Ligu B, a remi s golovima ostavlja je na drugom mjestu...

Zlatko Dalić svjestan je koliko težak posao čeka Hrvatsku, ali Englesku dobro poznaje i najavljuje veliku borbu.

"Engleska je jako dobra reprezentacija, namučila nas je i u Moskvi i na Rujevici. Očekujemo jako tešku utakmicu u kojoj bi oni mogli biti još opasniji. Mi bi mogli u cijeloj priči biti veći problem jer smo prije samo dva dana igrali tešku utakmicu protiv Španjolske nakon koje nije bilo dovoljno vremena za oporava. Mi ćemo se kao i uvijek boriti i braniti čvrstim i kompaktnim blokom i morat ćemo paziti na njihove duge lopte, prekide i kontre", ističe Dalić.

Dalić dodaje kako ima veliko poštovanje prema engleskoj reprezentaciji koja ima sjajne i brze napadače koje je teško zaustaviti, no Hrvatska ipak mora misliti na sebe i na svoju igru.

Veliki motiv bit će igranje na Wembleyju, a neugodan termin od 15 sati po hrvatskom i 14 sati po engleskom vremenu predstavlja problem.

"Termin je jako neugodan jer nije bilo dovoljno vremena za oporavak. Igrali smo u četvrtak navečer protiv Španjolske, ali bez obzira na to želimo se na najbolji mogući način predstaviti u ovom susretu."

Dalić tvrdi kako je glavni cilj ostati u najvišem rangu Lige nacija za što je Hrvatskoj dovoljan remi s golovima, a sve iznad toga bio bi bonus. S obzirom na to da je Hrvatska došla u priliku otići i na završni turnir, veliko finale, zašto to ne iskoristiti.

Ivan Perišić bio je na pressici sa Zlatkom Dalićem, on također vrlo cijeni Englesku i dodaje kako je protivnik dobro proanaliziran.

"Izanalizirali smo Englesku već ranije, a čeka nas analiza i večeras. Mi smo njima veći problem s obzirom da smo ih svladali u Rusiji, a na Rujevici smo odigrali neodlučeno. Ovaj put igramo pred njihovim navijačima i sigurno će biti vrlo teško", kaže Perišić.

Perišić hvali atmosferu u svlačionicu za koju tvrdi kako je odlična, reprezentacija se iz utakmice u utakmicu diže i izgleda sve bolje.

"Liga nacija je došla malo prebrzo nakon Svjetskog prvenstva i zato smo i izgubili onako u Španjolskoj. Ali i u tom susretu iako smo visoko izgubili, dobro smo krenuli, no taj prvi gol nas je potpuno izbacio iz takta."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!