Tenis

Zverev zaustavio Federera i otišao u finale ATP Finalsa

Branimir Korać • subota, 17.11.2018.
Zverev zaustavio Federera i otišao u finale ATP Finalsa
Foto: EPA

Prvi finalist ATP Finalsa je Nijemac Alexander Zverev. Zverev je u polufinalu svladao Rogera Federera sa 7:5, 7:6 nakon velike drame...

Odlično prvo polufinale ATP Finalsa. Alexander Zverev igrao je protiv Rogera Federera i u odličnom meču svladao ga je sa 7:5, 7:6.

21-godišnji Nijemac prvi put u karijeri dohvatio je finale završnog turnira sezone i tamo će igrati protiv Novaka Đokovića ili Kevina Andersona.

Kraj susreta dočekao je zvižducima s tribina, naime tijekom drugog tie-breaka u jednom trenutku dječaku koji skuplja loptice ispala je jedna od loptica i Zverev je stao usred poena nakon drugog servisa što je dočekano s negodovanjem. Servis je ponovljen, zabio je as.

Prvi set protekao je u odličnoj igri na servisu obojice igrača do završnice seta gdje Zverev dolazi kod 6:5 do 0:40 i odmah realizira prvu set loptu za 7:5.

U drugom setu Federer je poveo s 2:1 uz break, ali odmah je izgubio servis i Zverev se vratio te do kraja seta nije više bilo breakova.

I u 13. igri obojica su bili dobri na svom početnom udarcu i tu je Federer bio taj koji je imao jedan krivi korak koji je kažnjen. Otišao je Zverev do 6:4, realizirao drugu meč loptu i prošao u finale.

Nakon meča ispričavao se Federeru za ono stajanje usred poena, Federer je ispriku prihvatio, ali gledatelji nisu bili presretni.

ATP Finals, polufinale:
Alexander Zverev (Njemačka) - Roger Federer (Švicarska) 7:5, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!