Nogomet

Southgate: "Hrvatska i Engleska dokazale su da su među najboljim reprezentacijama svijeta"

Mihaela Bradovski • subota, 17.11.2018.
Southgate: "Hrvatska i Engleska dokazale su da su među najboljim reprezentacijama svijeta"
Foto: FaH

Gareth Southgate i Harry Kane s respektom su govorili o Hrvatskoj i s dosta opreza pristupaju nedjeljnoj utakmici, ali vjeruju u Englesku i u pobjedu...

Hrvatska i Engleska predobro se poznaju i Gareth Southgate očekivano očekuje da neće biti velikih taktičkih iznenađenja.

"Predobro se poznajemo. Obje momčadi taktički su uvijek sjajno pripremljene i obje momčadi ovdje imaju veliku priliku dohvatiti polufinale. Nema sumnje da će i jedni i drugi ići baš po pobjedu. Moramo svaki aspekt igre odraditi na odličan način."

Southgate očekuje tijesnu utakmicu, Hrvatsku dobro poznaje i vjeruje kako će nijanse odlučivati.

"Igrali smo protiv Hrvatske dvaput u zadnjih nekoliko mjeseci i znamo kakav joj je stil igre, što radi u kojoj zoni. Znamo da postoje neka mjesta koja možemo iskoristiti. Bit će to dvoboj dvije podjednake reprezentacije, obje utakmice su nakon 90 minuta završene neodlučeno i bilo je razdoblja u kojima je svaka reprezentacija dominirala. Moramo nastaviti onako kako smo igrali u posljednjih nekoliko susreta i završiti ovu fazu na pravi način."

Harry Kane bit će najveća prijetnja, a napadač Tottenhama tvrdi kako ga ne progoni promašeni zicer iz Rusije koji je mogao Englesku odvesti do 2:0 u polufinalu Svjetskog prvenstva.

"Uvijek sam govorio da napadač mora što prije zaboraviti promašaj kada mu se dogodi. Nije vam ugodno, posebno nakon poraza u velikim utakmicama kada razmišljate što ste mogli bolje napraviti, a nema puno većih utakmica od polufinala Svjetskog prvenstva. Međutim ne razmišljam više toliko o tome."

Kane u hrvatskom taboru posebno cijeni Luku Modrića kojeg smatra zasluženo jednim od najboljih na svijetu.

"On je definitivno među najboljima. Igrao sam kratko s njim dok sam još bio vrlo mlad i svi znaju koliko je dobar igrač. Zaslužio je sve nagrade koje je osvojio, bio je fantastičan ove godine, ali nadam se da će biti nevidljiv u nedjelju."

Southgate ne smatra kako će engleska prednost biti u tome što je Hrvatska u četvrtak navečer imala tešku utakmicu protiv Španjolske.

"Mislim da to neće biti slučaj. Ljetos su u Rusiji igrali dva susreta zaredom produžetke i svi su govorili da je to naša prednost, no vidjeli smo što se dogodilo. Hrvatska ima nevjerojatnu borbenost i fizički je spremna, jednostavno moramo odigrati na najvišoj razini."

Ivan Rakitić propustit će ovaj dvoboj, a Southgate smatra kako Zlatko Dalić ima kvalitetne zamjene.

"Rakitić je vrhunski igrač ogromnog iskustva, ali Hrvatska ima vrlo dobre zamjene. Moramo odigrati izuzetno dobro i posebno bez lopte biti izrazito dobri i s kvalitetnim presingom."

"Hrvatska i Engleska dokazale su da su među najboljim reprezentacijama svijeta, imam ogroman respekt prema hrvatskom mentalitetu. Međutim isto tako vjerujem da napredujemo i imamo veliku motivaciju za nedjelju", dodaje Southgate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10818.11.2018. u 23:54
    pravi gentleman i kao pobjednik nade lijepi rijeci za protivnika
    narada108