Zimski sportovi

Poljaci odnijeli pobjedu u Wisli na startu sezone skijaških skokova, Norveška diskvalificirana

Branimir Korać • subota, 17.11.2018.
Poljaci odnijeli pobjedu u Wisli na startu sezone skijaških skokova, Norveška diskvalificirana
Foto: EPA

Prvo natjecanje u novoj sezoni skijaških skokova održava se u poljskoj Wisli, a u momčadskom dijelu pobjedu su odnijeli domaćini Poljaci ispred Njemačke i Austrije...

Nakon prošlosezonske dominacije u poretku nacija, Norveška je katastrofalno otvorila novu sezonu. Ostala je bez bodova u prvom natjecanju sezone i to zbog svoje pogreške. Norvežani su diskvalificirani zbog neadekvatne opreme, točnije prevelikog kombinezona, za što su odmah preuzeli krivicu na sebe.

Poljska je to iskoristila i odlično odradila posao, sjajni su bili Pior Zyla, Jakub Wolny i Kamil Stoch, nešto manje Dawid Kubacki i bilo je dovoljno za visoku pobjedu.

Iza njih ostali su Nijemci kod kojih je briljirao Stephan Leyhe koji je skakao kao treći, za protivnik je imao s poljske strane Kubackog i bio uvjerljivo bolji. Geiger, Eisenbichler i Freitag upotpunili su njemačku postavu.

Na pobjedničkom postolju je i Austrija s ujednačenim skokovima Michaela Hayboecka, Clemensa Aignera, Daniela Hubera i Stefana Krafta.

Norveška je diskvalificirana, ali svejedno nije briljirala. Prije diskvalifikacije je držala četvrto mjesto skokovima ispod očekivanja.

Skijaški skokovi, momčadski:
1. Poljska 1026.6
2. Njemačka 1015.5
3. Austrija 972.0
4. Japan 916.5
5. Švicarska 861.6
6. Rusija 849.5
7. Slovenija 842.5
8. Češka 811.4
9. Finska 393.9
10. Norveška - diskvalificirana

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!