Rukomet

Sjajna Koka i u uzvratu pregazila Cipranke te ušla u osminu finala Challenge kupa

Mihaela Bradovski • nedjelja, 18.11.2018.
Sjajna Koka i u uzvratu pregazila Cipranke te ušla u osminu finala Challenge kupa
Foto: Ivana Strahija

Nakon što su u prvom dvoboju slavile s uvjerljivih 32:18, rukometašice Koke ponovile su sjajnu predstavu i u uzvratnoj utakmici trećeg kola Challenge kupa svladale ciparsku Latsiju s 35:20...

Baš poput prvog susreta i ovaj je odlučen već u prvom poluvremenu. Ciparska ekipa imala je uvodno vodstvo, no njeno hrabro držanje potrajalo je svega desetak minuta.

Terezija Ćurić u 11. je minuti pogodila za 6:4, šest minuta kasnije Koka odlazi na pet razlike, a do odlaska na odmor raspoložena Ćurić vodi svoj sastav do visokih 20:10. U drugom poluvremenu domaćim rukometašicama ostalo je tek da mirno privedu susret kraju.

Srednja vanjska igračica domaće ekipe do kraja je postigla sedam pogodaka, dok je Tea Jalušić u ovu uvjerljivu pobjedu ugradila svojih šest. Vratarski trojac u dresu Koke, Šegota - Beličev - Šopar zajedno su skupile 12 obrana.

U sastavu ciparskog kluba još je jednom najraspoloženija bila Rumunjka Ana Maria Ecaterinescu sa šest zgoditaka.

Ovim dvjema sjajnim pobjedama rukometašice Koke plasirale su se u osminu finala Challenge kupa koja je na rasporedu u veljači iduće godine.

Osim ekipe Vladimira Canjuge u iduću fazu natjecanja plasirale su se ekipa Kristianstada koja je izbacila Bjelovar te redom Femina Vise, HC Gomel, Rincon Fertilidad Malaga, Rocasa Gran Canaria, Maccabi Srugo Rishon Lezion, KHF Istogu, ŽRK Pelister 2012, Geonius V&L, H.V. Quintus, SPR Pogon Szczecin, Alavarium / Love Tiles, ŽRK Naisa Niš, Boden Handboll IF i Ankara Yenimahalle BSK.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!