Košarka

VIDEO: Dario Šarić popravio dojam u završnici, Minnesota upisala poraz

Petar Jenjić • nedjelja, 18.11.2018.
VIDEO: Dario Šarić popravio dojam u završnici, Minnesota upisala poraz
Foto: EPA

Minnesota Timberwolvesi upisali su poraz na domaćem terenu od Memphis Grizzliesa koji su slavili sa 100:87. Vrijedi izdvojiti kako je Dario Šarić u dresu Wolvesa ostvario dvoznamenkast učinak...

Prvi poraz u dresu Minnesota Timberwolvesa upisao je i Dario Šarić. Nakon tri uzastopne pobjede na domaćem terenu, Timberwolvesi su odigrali i četvrtu uzastopnu utakmicu u Target Centru gdje su ih porazili Memphis Grizzliesi sa 100:87.

Deseta je ovo pobjeda Memphisa ove sezone, a danas su upisali petu u posljednjih šest utakmica. Vodili su kroz veći dio susreta te u konačnici zasluženo stigli do slavlja. S druge strane Minnesota je pala na omjer 7-10.

Prvo je poluvrijeme bilo prilično izjednačeno, a momčadi su se izmjenjivale u vodstvu. U završnim minutama Grizzliesi su sa sedam uzastopnih poena stigli do vodstva, a prve 24 minute zaključili s četiri poena viška (47:43).

Još su neko vrijeme Wolvesi u drugom poluvremenu držali u priključku, ali serija gostiju od 11:0 u konačnici je presudila. Memphis je tada stigao do 15 koševa prednosti (69:54), domaćin je u posljednjoj dionici stigao ispod deset koševa minusa (Šarićeve dvije trice u kratkom periodu), ali više od toga nije išlo.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Marc Gasol s 26 poena, 13 skokova i tri blokade, Mike Conley dodao je 18 koševa i osam asistencija, a Jaren Jackson Jr. 13 poena.

Derrick Rose s 18 poena predvodio je Minnesotu, dok je Dario Šarić u završnim minutama popravio svoj učinak, a susret je zaključio s 14 koševa (0/3 za dva, 4/7 za tricu, slobodna bacanja 2/2), tri skoka i jednom asistencijom za 28 minuta igre.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies 87:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!