Nogomet

Spas u završnici: Ante Palaversa odveo mlade Vatrene u drugi krug kvalifikacija

Petar Jenjić • utorak, 20.11.2018.
Spas u završnici: Ante Palaversa odveo mlade Vatrene u drugi krug kvalifikacija
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija do 19 godina izborila je drugi krug kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvu. Utakmica protiv Češke završila je 2:2, a pogodak vrijedan prolaska dalje bio je Ante Palaversa...

Hrvatskoj reprezentaciji do 19 godina bio je dovoljan bod protiv Češke kako bi izborila plasman u sljedeću rundu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Do tog su boda Vatreni i stigli, ali na dosta teži način nego su to planirali.

Češka je preokrenula zaostatak i imala vodstvo od 2:1 sve do same završnice, a tada se "ukazao" Ante Palaversa i donio Hrvatskoj vrijedan bod.

U devetoj minuti Hrvatska je morala napraviti prisilnu zamjenu nakon što se ozlijedio Antonio Marin, umjesto kojeg je ušao Matej Vuk. Slična se situacija odvila desetak minuta kasnije na drugoj strani kada je umjesto Davida Heidenreicha ušao David Zima.

U vodstvo su došli mladi Vatreni u 32. minuti, kada je Ante Palaversa krasnim dodavanjem pronašao Michela Šegu koji se uspio snaći na rubu kaznenog prostora i poslati loptu u mrežu. Međutim, hrvatska prednost trajala je tek deset minuta, Česi su izjednačili pogotkom Patrika Slamene.

Prvo je poluvrijeme zaključeno neriješenim rezultatom, a u 53. minuti Češka dolazi do preokreta. Nakon kornera najbolje je reagirao Michal Fukala i iz blizine poentirao.

Rezultat se nije mijenjao sve do same završnice kada je Palaversa donio mladim Vatrenima vrijedan pogodak. Igrač Hajduka krasno je pogodio s ruba kaznenog prostora u donji lijevi kut.

Kvalifikacije za EP, U-19:
Hrvatska - Češka 2:2

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!