Rukomet

Dobar nastup Mamića i Ivića u novoj pobjedi Kielcea

Jan Šneler • utorak, 20.11.2018.
Dobar nastup Mamića i Ivića u novoj pobjedi Kielcea
Foto: EPA

U večerašnjim rukometnim utakmicama poljske i mađarske lige, hrvatski rukometaši nastupili su u redovima Kielcea, Wisle Plock i Szegeda...

Kako se moglo i očekivati, u 12. kolu poljske Superlige, Kielce i Wisla Plock došli su do novih pobjeda. Jednako tako, Szeged je u mađarskoj rukometnoj ligi došao do 11. pobjede čime je zadržao niz neporaženosti.

Iako bez najboljih igrača, Kielce je bez ikakvih problema svladao Chrobry Glogow. Bez obzira što su domaći pokušavali i konstantno pritiskali goste, Kielce je prilično rutinski privelo susret kraju. Gosti nisu dopuštali ikakvo opuštanje i rezultatom 30:38 su upisali novu pobjedu.

Najbolji je kod gostiju bio Artsiom Karalek s devet golova, dok je Marko Mamić dodao četiri. Luka Cindrić dobio je poštedu u današnjem ogledu. Kod domaćih, Stanislaw Makowiejew je postigao šest golova. U redovima Kielcea, Filip Ivić upisao je osam obrana.

Wisla Plock je na gostovanju kod Zaglebie Lubina sve riješila već u prvom dijelu koji su gosti dobili sa sedam razlike. Tu je riješena i sva napetost oko pobjednika iako je bilo od početka jasno kako je Wisla daleko kvalitetnija momčad. Na kraju rezultatom 19:29 Wisla je došla do jubilarne 10. pobjede u sezoni.

Za goste je Lovro Mihić postigao tri pogotka, dok je Renato Sulić dva puta bio strijelac. Za domaći sastav Pawel Dudkowski ostvario je učinak od četiri pogotka.

U mađarskoj rukometnoj ligi, Szeged za kojeg nastupili Marin Šego i Alen Blažević došao je do 11. pobjede. Protiv gostujućeg Dabasa, Szeged je bio uvjerljiv od samog početka. Većinom su imali nekoliko pogodaka razlike i unatoč manjem opuštanju desetak minuta prije kraja kada su gosti došli na -2, Szeged se nije pretjerano mučio. Na kraju, do pobjede su došli rezultatom 36:29.

Blažević je postigao jedan pogodak, dok je najbolji kod domaćih bio Pedro Rodriguez sa sedam golova. Za goste su Tamaš Boršoš i Tokuda Shinnosuke postigli po pet golova.

Szeged - Dabaš 36:29
Chrobry Glogow - Vive Kielce 30:38
Zaglebie Lubin - Wisla Plock 19:29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!