Košarka

VIDEO: Bilan sjajan u pobjedi Lyon-Villeurbannea, Monaco preokretom do slavlja protiv Ulma

Jan Šneler • utorak, 20.11.2018.
VIDEO: Bilan sjajan u pobjedi Lyon-Villeurbannea, Monaco preokretom do slavlja protiv Ulma
Foto: FaH

Odigrana su prva tri susreta Eurokupa, a posebno je zanimljivo bilo u Monacu gdje je domaćin slavio protiv Ulma u neizvjesnoj završnici...

Počelo je 8. kolo košarkaškog Eurokupa i večeras su odigrane prve tri utakmice. Najuzbudljivije je bilo u dvoboju Monaca i Ulma, dok će hrvatske navijače ponajprije zanimati odlična partija Mire Bilana u pobjedi Lyon-Villeurbannea.

Lyon-Villeurbanne je došao do važne pobjede na gostovanju kod Turk Telekoma. Francuzi su došli do šeste pobjede u natjecanju i sve su ozbiljniji kandidat za prvo mjesto. Turci su imali vodstvo nakon prve četvrtine, činilo se da će nastaviti sa sjajnom igrom, no gosti su u drugoj četvrtini praktički prelomili susret.

Dobili su drugu četvrtinu s čak 16 razlike i na poluvremenu vodili 38:45. Nije to bila ogromna prednost, ali kada dođe nakon što je protivnik dominirao u prvih 10 minuta, izgleda puno više od sedam poena. Do kraja susreta, uz manje probleme gosti su sačuvali prednost i sa 78:83 došli do slavlja.

Sjajan je bio Bilan koji je za gostujući sastav postigao 23 koševa uz sedam skokova i dvije asistencije. Kod domaćih Reggie Redding zabio je 19 poena uz dvije asistencije.

Monaco je na svom terenu došao do pobjede protiv Ulma teže nego što se očekivalo. Vodeća momčad skupine A do samoga kraja je opasno visila. Gosti su igrali odlično, uspijevali kontrolirati dobar dio susreta pa čak imati i dvoznamenkastu prednost u trećoj četvrtini. Kada je Ulm došao do vodstva 64:73 u posljednjoj četvrtini činilo se da je utakmici došao kraj.

Ipak, Monaco se izvukao i uspio serijom 20:8 doći do šeste pobjede. Ulm je imao poen prednosti (80:81) sedam sekundi prije kraja, no nisu uspjeli izdržati te je domaćin slavio s 84:81. Kod domaćih tri igrača su bila sjajna. Yakuba Ouattara i Elmedin Kikanović dali su po 22 poena, dok je Paul Lacombe dodao 21 koš. Kod gostiju, Javonte Green postigao je 18 koševa.

U drugom susretu te skupine MoraBanc Andorra je rutinski slavila protiv Crvene zvezde kojoj je ovo treći uzastopni poraz. Crvena zvezda je krenula dobro u sezonu, imala omjer 4-1, no sada je situacija bitno drugačija. U današnjem susretu gosti su dosta mučili domaće i na poluvremenu imali minimalnu prednost.

Uspjeli su povesti u trećoj četvrtini, no za više nisu imali mogućnosti te je MoraBanc Andorra to prilično rutinski riješila i slavila s 91:80. David Jelinek je kod domaćih upisao 16 poena, dok je u dresu Crvene zvezde Joe Ragland zabio 20 koševa.

Eurokup, 8. kolo:
Turk Telekom - Lyon-Villeurbanne 78:83
Monaco - Ulm 84:81
MoraBanc Andorra - Crvena zvezda 91:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!