Košarka

Würzburg demolirao ZZ Leiden, Lončar dobar, Balkan slavio u gostima kod Monsa

Marjan Kreševac • utorak, 20.11.2018.
Würzburg demolirao ZZ Leiden, Lončar dobar, Balkan slavio u gostima kod Monsa
Foto: EPA

U sklopu šestog kola FIBA Eurokupa odigrana su tri susreta. Donar Groningen na svom je parketu svladao Spirou Basket rezultatom 76:73, Würzburg je također kod kuće demolirao ZZ Leiden s 87:61, a u posljednjem susretu Balkan je u napetoj završnici odnio pobjedu 78:75 s gostovanja kod Belfius Monsa...

Košarkaši Donar Groningena odlično su otvorili susret protiv Charleroija i već nakon prvih deset minuta loptanja pod obručima imali su prednost od 12 poena. Međutim sve ono dobro što su napravili do kraja poluvremena uspjeli su gotovo upropastiti, previše nervoze i nerezonskih šuteva osiguralo im je da na odmor odu sa samo dva koša prednosti rezultatom 43:41.

Monolog koji im je trener održao u svlačionici imao je efekta i treća četvrtina ponovno odlazi na njihovu stranu rezultatom 21:14. Ulazak u posljednju dionicu bio je ponovno katastrofalan, u gotovo šest minuta igre domaći su uspjeli zabiti samo tri koša. Tri minute prije kraja gosti su poveli 69:67 i kako su izgledale stvari na terenu, mogli su se ozbiljno nadati bodovima.

Međutim domaći su se još jednom trgli iz letargije i do kraja susreta okrenuli vodu na svoj mlin, Sean Cunningham je četiri sekunde prije kraja realizirao oba slobodna bacanja, a Matt Mobley je promašio tricu za produžetke u posljednjim sekundama susreta. Kod domaćina treba svakako izdvojiti Teddyja Gipsona koji je postigao 20 koševa i dodao četiri skoka i četiri asistencije, a kod gostiju istaknuo se Dario Hunt s 15 pogodaka i četiri skoka.

I u drugom večerašnjem dvoboju vidjeli smo slavlje domaćina, ali u ovom slučaju puno uvjerljivije i lakše ostvareno. Iako se to ne bi dalo zaključiti prema prvom poluvremenu gdje se igralo uglavnom koš za koš, čvrsto u obrani i pomalo nervozno u napadu. Niti Würzburg niti Leiden nisu se uspjeli odvojiti na značajniju prednost tako da se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 37:36 za goste.

Susret je prelomljen u trećoj četvrtini koju su domaći košarkaši dobili s 27:7. Nakon 20 poena razlike posljednja dionica bila je samo rutinsko privođenje posla kraju. Gabe Olaseni bio je kod domaćina daleko najraspoloženiji igrač, susret je završio s deset poena, 11 skokova i tri dodavanja. Naš Krešimir Lončar pridonio je pobjedi s 15 poena i tri skoka. Kod gostiju vrijedi izdvojiti tek učinak Dariusa Thompsona koji je postigao 26 koševa uz četiri skoka i tri dodavanja.

U posljednjem susretu večeri vidjeli smo i jedno slavlje gostiju Balkana protiv Belfius Monsa rezultatom 78:75. Tijekom svih 40 minuta susret je bio izjednačen, momčadi su se smjenjivale u vodstvu, ali nijedna nije uspjela ostvariti značajniju razliku. Susret je odlučen u posljednjoj minuti zahvaljujući boljoj koncentraciji gostiju prilikom izvođenja slobodnih bacanja. Kod domaćina najistaknutiji je bio Quinton Upshur s 20 koševa i 4 skoka, a u pobjedničkoj momčadi Brandon Brown s 18 koševa, osam skokova i četiri dodavanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!