Rukomet

Rukometašice nadoknadile veliki zaostatak, ali ipak izgubile od Češke

Sportnet • petak, 23.11.2018.
Rukometašice nadoknadile veliki zaostatak, ali ipak izgubile od Češke

U drugoj utakmici turnira u Chebu hrvatske rukometašice izgubile su od Češke s 21:19 (13:4) te su sada na omjeru od jedne pobjede i jednog poraza...

Iako su nakon prvih pola sata zaostajale čak devet pogodaka, u nastavku su puno boljom igrom uspjele stići do izjednačenja, ali ne i do pobjede. Čehinje su u posljednje tri minute ušle s prednošću od dva pogotka i to sačuvale do samog kraja.

Već u prvih desetak minuta sve je krenulo nizbrdo za hrvatske rukometašice. Stvarale su šanse, ali nisu mogle pogoditi okvir gola ili je Lucie Strapova zaustavljala njihove šuteve. Nakon 15 minuta igre u nastavku uspjele su zabiti samo dva pogotka, a Čehinje su neumoljivo zabijale. Pokušao je izbornik Nenad Šoštarić i s promjenom vratarke pa je umjesto Ivane Kapitanović na gol poslao Teu Pijević, ali nije puno pomoglo. Češke rukometašice pred kraj su prvog dijela podigle prednost na +10, no ipak se na odmor odlazi s rezultatom 13:4 za Čehinje.

U drugom poluvremenu gledali smo puno bolje izdanje Hrvatske. Nakon osam minuta igre u nastavku smanjile su rezultat na 15:10 serijom od tri pogotka. Za razliku od prvog dijela hrvatske rukometašice u nastavku su kažnjavale svaku pogrešku Čehinja i koristile činjenicu da su se protivnice malo usporile i popustile u obrani. Katarina Ježić je u 45. minuti zabila za 16:13, a zatim minutu kasnije i za 16:14. Pijević je obranila sedmerac, a njene suigračice obranile su se i s igračicom manje jer je Larissa Kalaus dobila isključenje. Ježić je bila nezaustavljiva i 11 minuta prije kraja utakmice dovodi svoju reprezentaciju na samo pogodak zaostatka.

Šesti pogodak u seriji i to četvrti za redom kapetanice Ježić donio je Hrvatskoj izjednačenje (16:16). Izbornik Češke pozvao je minutu odmora. Pri rezultatu 17:17 imale su čak šansu i povesti, ali Kalaus nije uspjela realizirati sedmerac. U seriju obrana ušla je i Pijević koja je praktički zaključala svoja vrata. Međutim, njene suigračice to nisu uspjele iskoristiti u napadu. Ušle su u malu krizu, a Češka je to kaznila i povela ponovo s +2 dvije i pol minute prije kraja. Šoštarić je reagirao time-outom ne bi li spasio situaciju, ali nije uspjelo.

Hrvatski rukometni savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!