Tenis

Le Figaro: "Hrvatska je još jednom, na ponos svojih vjernih navijača, upisala povijesni uspjeh za tako malu zemlju"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 25.11.2018.
Le Figaro: "Hrvatska je još jednom, na ponos svojih vjernih navijača, upisala povijesni uspjeh za tako malu zemlju"
Foto: FaH

Francuski mediji više su se bavili nakon finala svojom reprezentacijom nego Hrvatskom. Ipak, nisu propustili priliku čestitati boljem na još jednom povijesnom uspjehu...

"Plavo se čudo nije dogodilo", kolumnist Le Figaroa, Jean-Julien Ezvan piše nakon finala. U svojoj kolumni ističe kako je Francuska jednostavno izgubila od boljeg protivnika.

"Francuska je prizemljena u ovom Davis Cupu, žrtva tima mnogo boljeg od nje. Hrvatska, reprezentacija s dvojicom igrača u Top 15 i sa solidnim parom (s mnogo mogućnosti), predvođena Željkom Krajanom koji se mjesecima oslanjao na malu skupinu, uvjeren u njenu snagu. Prije finala Yannick Noah bio je na slatkim mukama, barem desetorica igrača mogla su upasti u nacionalnu selekciju. S druge strane, Krajan već duže vrijeme znao tko mu je pet glavnih igrača. Ostatak plana bio je jasan."

Hrvatska sportska bajka tako se nastavlja, u kratkoj povijesti od samostalnosti, država s toliko malo stanovnika uspjela je nanizati ogromne uspjehe.

"Hrvatska je imala savršeno finale, kao nastavak na godinu bez pogreške. Susreti protiv Kanade, Kazahstana i SAD-a pokazali su o kakvoj se prilagodljivoj skupini igrača radi, kompaktnoj i spremnoj suprotstaviti se bilo kakvom izazovu. Hrvatska je još jednom, na ponos svojih vjernih navijača, upisala povijesni uspjeh za tako malu zemlju. Svjetski prvaci u rukometu, vaterpolu, zemlja sa skijaškim zvijezdama kakvi su bili Janica i Ivica Kostelić, viceprvaci svijeta u nogometu, nacija koja je stvorila košarkaške velikane poput Dražena Petrovića, Tonija Kukoča i ostatka društva, druge najbolje reprezentacije Olimpijskih igara 1992. odmah iza Dream Teama", piše Ezvan.

Tom razmišljanju pridružila se i španjolska Marca koja također hvali hrvatski sportski duh.

"U 2005. godini u povijest su u Slovačkoj ušli Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Ivo Karlović i Goran Ivanišević. Ovoga puta, imena Čilića, Ćorića, Pavića, Dodiga i Škugora proširuje sportsku hegemoniju velike male zemlje. Ako je Svjetsko nogometno prvenstvo Francusko, ono tenisko otišlo je na hrvatsku stranu."

Niti britanski Sky Sports u svom izvještaju nije propustio dodati kako je teniska Hrvatska dva puta osvajala ovaj naslov i oba puta ispisujući povijest.

"Hrvatska se još jednom upisuje u povijest ovog natjecanja. Prvi je puta, naslovom osvojenim 2005. godine postala prva reprezentacija koja ga je uzela kao nenositelj, a sada se u povijesne teniske knjige upisuje kao posljednji osvajač ovog formata, prije nego što stoljeće staro natjecanje doživi reformu iduće godine."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!