Košarka

VIDEO: Hezonja još jednom skromnog učinka, Magic na krilima Vučevića svladao Lakerse

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.11.2018.
VIDEO: Hezonja još jednom skromnog učinka, Magic na krilima Vučevića svladao Lakerse
Foto: EPA

Noćašnji program u NBA ligi donio je osam susreta, a od hrvatskih igrača nastupio je tek Mario Hezonja. Ivica Zubac i Dragan Bender i dalje nemaju minutažu, a Hezonja se nije posebno istaknuo...

New York Knicksi upisali su pobjedu u Memphisu na povratku Davida Fizdalea tamo gdje je dobio otkaz prošle sezone. Fizdale je dobro vodio Grizzliese sve do trenutka dok nije ostao bez Mikea Conleyja, ušao u sukob s Marcom Gasolom i morao napustiti klub. Vratio se sa slabijom momčadi i svladao Memphis.

Mario Hezonja još jednom je krenuo u startnoj petorci, no opet se nije posebno istaknuo. Igrao je 21 minutu i ubacio četiri poena (2/4 za dva, 0/1 za tri) uz četiri skok te na taj način pomogao u hvatanju treće uzastopne pobjede.

Enes Kanter je briljirao, Turčin je odigrao fantastičnu utakmicu i ubacio 21 poen te uhvatio čak 26 skokova igrajući protiv Gasola koji je također bio vrlo raspoložen u fazi napada s 27 poena kojima je dodao osam skokova i pet blokada.

Uz Kantera kod Knicksa Tim Hardaway upisao je 22 poena, a kod Memphisa Mike Conley bio je na 23 poena i 11 asistencija.

Orlando Magic i drugi put ove sezone svladao je Los Angeles Lakerse, odigrao je još jednu sjajnu utakmicu i upisao novu pobjedu. Nikola Vučević bio je nezaustavljiv i nosio je Magic do pobjede.

Imao je Orlando i 16 poena prednosti u završnici treće dionice, Lakersi su se uspjeli vratiti i u završnici susreta poravnati preko LeBrona Jamesa, ali kraj je pripao gostima koji odnose pobjedu.

Ivica Zubac i dalje ne igra i gubi vrijeme promatrajući susret s klupe. Vučević je predvodio Magic s 31 poenom, 15 skokova i sedam asistencija, a Aaron Gordon dodao je 17 poena.

Kod Lakersa LeBron James završio je s 24 poena i sedam asistencija, Kyle Kuzma imao je 21 poen i pet asistencija, a Lonzo Ball uhvatio je deset skokova.

Ne igra niti Dragan Bender u Phoenix Sunsima i on poput Zupca troši vrijeme gledajući susrete s klupe, a noćas su njegovi Sunsi upisali poraz u gostima kod Detroit Pistonsa.

Detroit je imao više raspoloženih igrača, a Sunsi su uglavnom živjeli od učinka Devina Bookera i Deandrea Aytona koji nisu mogli sami. Problem je predstavljalo i isključenje TJ-a Warrena zbog dvije tehničke pogreške što je dodatno oslabilo Sunse i pomoglo u padu u završnici.

Po 19 poena kod pobjednika upisali su Andre Drummond (16 skokova) i Reggie Jackson (osam asistencija) dok je Blake Griffin dodao 16 poena i 11 asistencija. Na drugoj strani Booker je završio s 37 poena i pet asistencija, a Ayton je dodao 25 poena i 13 skokova.

Hawksi su iznenadili Hornetse i upisali su pobjedu 124:123. Četiri i pol sekunde prije kraja Kent Bazemore donio je prednost Hawksima, John Collins na drugoj strani odigrao je sjajnu obranu na Kembi Walkeru i domaćin je prekinuo niz od deset uzastopnih poraza.

John Collins predvodio je Hawkse s 23 poena i 11 skokova, a Kent Bazemore dodao je 20 poena i pet asistencija. Kod Hornetsa Malik Monk ubacio je 26 poena (7/11 trica), Walker 22 poena uz devet asistencija, a Marvin Williams 20 poena uz 13 skokova.

Philadelphia je upisala gostujuću pobjedu kod Netsa 127:125, teško ju je izborila, a osigurao ju je Jimmy Butler koji je 2.3 sekunde prije kraja ubacio tricu za pobjedu. Butler je odigrao sjajnu utakmicu i bio je prvo ime Sixersa.

Ubacio je 34 poena uz 12 skokova (5/6 trica), a Joel Embiid dodao je 32 poena i 14 skokova. Kod Netsa D'Angelo Russell upisao je 38 poena, osam skokova i osam asistencija, a Spencer Dinwiddie 31 poen.

Blazersi su izgubili kod kuće od Clippersa 104:100, a drugo poluvrijeme odigrali su bez Jusufa Nurkića što se itekako osjetilo. Nurkić je zbog ozljede ramena propustio nastavak, a Blazersi izgubili treću dionicu s 38:16.

NBA:
Los Angeles Lakers - Orlando Magic 104:108
Detroit Pistons - Phoenix Suns 118:107
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 125:127
Toronto Raptors - Miami Heat 125:115
Atlanta Hawks - Chicago Bulls 124:123
Memphis Grizzlies - New York Knicks 98:103
Sacramento Kings - Utah Jazz 112:133
Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 100:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!