Košarka

Luka Šamanić odličan u gostujućoj pobjedi Olimpije u Laškom

Branimir Korać • utorak, 27.11.2018.
Luka Šamanić odličan u gostujućoj pobjedi Olimpije u Laškom

Košarkaši Petrol Olimpije u susretu sedmog kola slovenskog prvenstva gostovali su u Laškom kod Zlatoroga i upisali su pobjedu 84:77 uz odličan nastup mladog hrvatskog reprezentativca Luke Šamanića...

Od dolaska u Petrol Olimpiju Luka Šamanić nije upisao baš ovako kvalitetan nastup. U pobjedi Ljubljančana u gostima kod Zlatoroga bio je prvi strijelac i prvi skakač svoje momčadi i to za samo 24 minute provedene na parketu.

Olimpija je glatko slavila 84:77, a Šamanić je bio na korak do double-double učinka. Ujedno je ubacio i važne koševe za 82:76 i tu je u biti susret i prelomljen na stranu Olimpije.

Šamanić je susret završio sa 17 poena (8/13 za dva, 0/2 za tri, 1/3 slobodna) i devet skokova, a pratio ga je ukrajinski reprezentativac Issuf Sanon s 15 poena, šest skokova i pet asistencija.

Kod Zlatoroga Nejc Barič ubacio je 20 poena uz po pet skokova i asistencija, a Emani Gant dodao je 18 poena i 12 skokova.

Inače Olimpija će u nastavku sezone biti bez bivšeg playmakera Cibone Scottieja Reynoldsa s kojim Ljubljančani raskidaju suradnju.

FOTO: Budućnost VOLI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!