Košarka

VIDEO: Bogdanović nastavlja s odličnim igrama, Šarić solidan u pobjedi Minnesote protiv Cavsa

Branimir Korać • utorak, 27.11.2018.
VIDEO: Bogdanović nastavlja s odličnim igrama, Šarić solidan u pobjedi Minnesote protiv Cavsa
Foto: EPA

Dobre igre Bojana Bogdanovića u dresu Pacersa već su uobičajena stvar, a novi kvalitetan nastup upisao je noćas. Na putu do pobjede svom klubu pomogao je i Dario Šarić...

Iza Bojana Bogdanovića je još jedna vrlo dobra večer, ovaj put u gostima u Salt Lake Cityju gdje je pomogao Pacersima na putu do glatke pobjede 121:88.

Otkako je Victor Oladipo ozlijeđen, Bogdanović je preuzeo ulogu vođe momčadi, a noćas je za 32 minute upisao 15 poena (3/6 za dva, 2/3 za tri, 3/3 slobodna) uz pet skokova i četiri asistencije te tako bio među istaknutijim pojedincima.

Proradio je Doug McDermott koji je upisao 21 poen i šest skokova, Myles Turner dodao je 16 poena, Darren Collison 11 asistencija, a Domantas Sabonis 13 poena, deset skokova i šest asistencija.

Kod poraženih Derrick Favors upisao je 13 poena i osam skokova, a Rudy Gobert 12 poena i šest skokova.

Nakon tradea Jimmyja Butlera situacija u svlačionici Timberwolvesa se definitivno popravila, a nova pobjeda upisana je noćas protiv Cleveland Cavaliersa, uz Hawkse i Sunse najlošije momčadi lige ove sezone.

Cavsi igraju i izgledaju kao da već sada jedva čekaju kraj sezone, dio igrača najradije bi bio na nekom drugom mjestu i s takvim nastupom mogu samo nizati poraze.

Wolvesi su tako uspješno odradili posao uz doprinos Darija Šarića s klupe. Odradio je 18 minuta i ubacio devet poena (4/7 za dva, 0/3 za tri, 1/1 slobodna) uz šest skokova. Prvo ime Wolvesa bio je Robert Covington s 24 poena i sedam skokova, Karl-Anthony Towns dodao je 21 poen i deset skokova.

Kod Cavsa Kyle Korver ubacio je 22 poena (6/9 za tricu), Rodney Hood dodao je 20 poena, a Tristan Thompson dodao je 16 poena i 11 skokova. Ante Žižić za pet minuta ostao je bez poena (0/1) uz dva skoka.

San Antonio Spursi vratili su se na 50-postotan omjer pobjedom u Chicagu 108:107. Imali su Bullsi priliku za pobjedu, dovoljno vremena za posljednji napad, ali izveli su to loše i Spursi odnose pobjedu. DeMar DeRozan ubilježio je 21 poen i osam skokova, a LaMarcus Aldridge 20 poena i osam skokova. Kod poraženih Zach LaVine završio je s 28 poena, osam skokova i sedam asistencija, rookie Ryan Arcidiacono dodao je 22 poena, a Jabari Parker 18 poena i deset skokova.

Bez problema do pobjede su došli Celticsi u gostima kod Pelicansa. Dominirali su cijelim tijekom susreta, vrlo rano stvorili prednost i nakon toga je održavali. Kyrie Irving završio je s 26 poena, deset asistencija te po pet skokova, ukradenih lopti i trica, po 20 poena ubilježili su Jayson Tatum i Al Horford, a Marcus Morris dodao je 19 poena i 11 skokova. Kod Pelicansa Anthony Davis bio je na 27 poena i 16 skokova, a Nikola Mirotić 25 poena i pet skokova.

Na krilima samo dvojice igrača Golden State Warriorsi svladali su Orlando Magic. Bila je dovoljna fantastična večer Kevina Duranta koji je ubacio 49 poena uz šest skokova i devet asistencija, Klay Thompson dodao je 29 poena, više nego dovoljno za svladati Magic. Vučevićevih 30 poena i 12 skokova nije spasilo goste.

Sjajna utakmica u Washingtonu. James Harden i Eric Gordon zajedno su ubacili 90 poena, ali Rocketsi su svejedno poraženi u produžetku od Wizardsa. Imali su Rocketsi sjajan ulazak u utakmicu, stvorili prednost i onda sve to prosuli te na kraju izgubili u produžetku. Harden je ubacio 54 poena, Gordon 36. Harden je dodao i 13 asistencija, ali i 11 izgubljenih lopti. Kod Wizardsa John Wall ubilježio je 36 poena i 11 asistencija, a Bradley Beal dodao je 32 poena.

NBA:
Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 110:107
Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 95:102
New Orleans Pelicans - Boston Celtics 107:124
Chicago Bulls - San Antonio Spurs 107:108
Utah Jazz - Indiana Pacers 88:121
Golden State Warriors - Orlando Magic 116:110
Washington Wizards - Houston Rockets 135:131 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!