Nogomet

Danas odluka o terminu i mjestu odigravanja dvoboja između Rivera i Boce

Branimir Korać • utorak, 27.11.2018.
Danas odluka o terminu i mjestu odigravanja dvoboja između Rivera i Boce
Foto: Zvonimir Miletić

Čelnici CONMEBOL-a i predstavnici River Platea i Boca Juniorsa sastaju se u Asuncionu na neutralnom terenu gdje će odlučiti što će se dogoditi s uzvratnim dvobojem finala Cope Libertadores te kada i gdje će dvoboj biti odigran...

Nakon dvije odgode poslije napada huligana River Platea i ozljeđivanja igrača Boce Juniorsa, napokon bi trebao biti poznat datum i mjesto odigravanja tog zasad neodigranog uzvratnog dvoboja.

Odluka će biti donesena u paragvajskom glavnom gradu Asuncionu, a upravo je Asuncion jedan od glavnih kandidata za mjesto odigravanja tog dvoboja. Mnogi Asuncion vide kao glavnog favorita iako informacije govore kako će se pokušati pronaći neki kompromis za odigravanje utakmice na argentinskom tlu.

Nekoliko je opcija, a svaka od njih nosi pluseve i minuse. Naime moguće je da će se susret odigrati na Monumentalu, ali pred praznim tribinama, najmanje vjerojatna je opcija da će ipak igrati na Monumentalu uz neviđene mjere sigurnosti, a spominje se i Jose Amalfitani stadion, inače dom Velez Sarsfielda.

Već su se javno izjasnili i u Miamiju, Genovi, Londonu i Abu Dhabiju da bi se susret mogao kod njih odigrati, no navodno je još jedino Miami opcija.

Uglavnom, iz Boce je stigao novi prijedlog o kojem u CONMEBOL-u ne žele ni razmišljati, a to je da se susret registrira 3:0 za Bocu i njoj preda trofej.

Dvoboj će definitivno biti odigran, a još se ne zna kada, gdje i u kojim uvjetima. Ono što je sigurno, kao što je CONMEBOL najavio, River će zaraditi dosad "neviđenu kaznu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!