Nogomet

VIDEO: Vlašić zabio za vodstvo, Viktoria preokretom do pobjede, Livaja tragičar AEK-a

Petar Jenjić • utorak, 27.11.2018.
VIDEO: Vlašić zabio za vodstvo, Viktoria preokretom do pobjede, Livaja tragičar AEK-a
Foto: EPA

Odigrane su dvije utakmice petog kola Lige prvaka u kojima su važne uloge imali i hrvatski nogometaši. Nikola Vlašić zabio je pogodak za CSKA, ali ruska je momčad izgubila od Viktorije Plzen, dok je Marko Livaja skrivio penal i zaradio isključenje, zahvaljujući čemu je Ajax stigao do pobjede...

CSKA - Viktoria Plzen 1:2

Ni pogodak Nikole Vlašića nije pomogao CSKA koji je izgubio na domaćem terenu od Viktorije Plzen s 2:1. Ove dvije momčadi sada su se izjednačile na četiri boda te će posljednje kolo odlučivati o putniku u Europsku ligu.

Češka momčad izgubila je sedam od osam utakmica u Ligi prvaka na gostovanjima, pri čemu je primila 23 gola. Jedina pobjeda, do večeras, bila je protiv Bate Borisova još 2011. godine.

Igrala se deseta minuta kada je ruska momčad stigla do vodstva. Georgija Ščennikova u kaznenom je prostoru srušio Milan Petržela, a sudac dosudio najstrožu kaznu. Odgovornost je preuzeo Nikola Vlašić i sigurno pogodio za 1:0.

Jako dobro igrao je CSKA u prvom poluvremenu tijekom kojeg je puno više pokazao od protivnika te je mogao u nekoliko navrata i povećati vodstvo. Ipak, u samoj je završnici gotovo pa uslijedila kazna.

Ščennikov je igrao jako dobro prvo poluvrijeme, ali u 42. minuti napravio je prekršaj u vlastitom kaznenom prostoru, a gosti su dobili najstrožu kaznu. Penal je izveo Roman Procházka, ali njegov je udarac obranio Igor Akinfeev.

Tragičar se iskupio u 56. minuti kada su gosti stigli do poravnanja. Radim Reznik dobio je loptu na desnoj strani nakon čega je odigrao povratnu loptu za Procházku koji poentira udarcem isprve.

I onda u 81. minuti stigao je potpuni preokret, na jedan je centaršut najbolje reagirao Lukas Hejda i glavom skrenuo loptu u mrežu.

Nikola Vlašić i Kristijan Bistrović odigrali su svih 90 minuta u redovima domaće momčadi.

AEK - Ajax 0:2

U skupini E nogometaši Ajaxa slavili su na gostovanju kod AEK-a s 2:0 te tako i dalje ostali neporaženi. Večeras su upisali treću pobjedu kojom su barem privremeno preuzeli vrh grupe. Utakmicu je obilježio i drugi žuti karton Marka Livaje nakon kojeg je Ajax zabio iz penala, a nekoliko minuta kasnije i potvrdio pobjedu.

Ajax je dominirao posjedom lopte u prvih 45 minuta, ali nije uspijevao stvoriti ozbiljniju prijetnju pred golom AEK-a. Najbliže pogotku bio je nakon točno pola sata igre kada je slobodan udarac Lassea Schönea otišao malo iznad grede.

Pritisak gostiju isplatio se u 66. minuti. Schöne je ubacio iz slobodnog udarca, a loptu je rukom zaustavio Marko Livaja za što je zaradio drugi žuti karton. Penal je u pogodak pretvorio Dušan Tadić.

Kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko konačnog pobjednika već se četiri minute kasnije svojim drugim pogotkom na susretu pobrinuo Tadić.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSKA Moskva1:2Viktoria Plzeň
Roma0:2Real Madrid
1Real Madrid 612:5+712
2Roma 611:8+39
3Viktoria Plzeň 67:16-97
4CSKA Moskva 68:9-17

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!