Nogomet

UEFA prebacila dvoboj Vorskle i Arsenala u Kijev, Ukrajinci prijetili bojkotom

Branimir Korać • srijeda, 28.11.2018.
UEFA prebacila dvoboj Vorskle i Arsenala u Kijev, Ukrajinci prijetili bojkotom
Foto: EPA

Dvoboj petog kola Europske lige između Vorskle iz Poltave i Arsenala doveden je pod znak pitanja nakon što je UEFA odredila u utorak da se susret igra u Kijevu umjesto u Poltavi...

Zbog novonastale situacije u rusko-ukrajinskim odnosima i nesigurnosti u nekim regijama, UEFA je predostrožnosti radi prebacila dvoboj između Vorskle i Arsenala iz Poltave u Kijev. Čim se pojavila vijest o novim napetostima i Ukrajinci podigli razinu sigurnosti, bilo je jasno kako je dvoboj u Poltavi pod upitnikom.

S obzirom na kalendar natjecanja i nesklonost Uefe prema odgađanjima susreta, seljenje u Kijev bilo je realna mogućnost. To se na kraju i dogodilo.

Potpredsjednik Vorskle Oleg Lisak ranije tijekom dana ustvrdio je kako nema garancija kako će Ukrajinci uopće igrati, ali kasnije je momčad krenula prema Kijevu.

"Moramo respektirati odluku Uefe iako sigurno nije lako Vorskli. Međutim to ne mijenja previše činjenicu da se susret ipak igra u Ukrajini, a Vorskla može dovesti svoje navijače u Kijev", kaže Unai Emery.

Iz Uefe su poručili kako su se odlučili za ovaj potez jer je premalo vremena kako bi proučili sve moguće rizike i najjednostavnije je bilo prebaciti dvoboj u sigurno područje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!